2020. február 24., hétfő

Tordai Bence feljelenti Dúró Dórát

Feljelentést tesz “gyűlöletbeszéd és közösség elleni uszítás” miatt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a fideszes Horváth László és a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra független országgyűlési képviselő ellen. 
 

Tordai Bence, aki részt vett az 1992-ben meggyilkolt Danyi Zoltán emléktáblájának szombati salgótarjáni avatásán, azt mondta, azért jelentik fel “ezt a két szélsőjobboldali képviselőt”, mert a hétfői parlamenti ülésen olyan felszólalásokat mondtak, amelyek “gyilkos tetteknek ágyazhatnak meg”.

A Párbeszéd sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott videofelvételen Tordai Bence közölte, Horváth László, aki Gyöngyöspata országgyűlési képviselője, nemhogy enyhítené, inkább szítja a feszültséget, és “azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy az ügy áldozatai valójában tettesek”. Azt hazudja, hogy azok, akik kártérítést kaptak, egytől egyig tanárverők – tette hozzá. Az ellenzéki politikus azt mondta, erre tett rá egy lapáttal Dúró Dóra, aki törvényesítené a szegregációt.
Egy apartheid rendszert akarnak bevezetni – összegzett. Tordai Bence, aki Berki Sándorral, a Párbeszéd Nógrád megyei elnökével vett részt az avatáson felidézte, a 1990-es években is “a cigányok ellen uszítottak az országban”, Salgótarjánban, és annak gyilkosság lett a vége. Danyi Zoltán 32 éves volt, amikor szkinhedek megvárták a háza előtt és halálra verték. Nem volt más bűne, csak az, hogy cigánynak született – tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

Elemi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése