2020. február 14., péntek

Egy 30 éve tanító pedagógus véleménye a NAT-ról

Több mint 30 éve szereztem első pedagógusi diplomámat. Hogy mi a véleményem a most nagy vihart kavaró új NAT-ról ?


Üdvözlöm, örülök neki és azt mondom, hogy éppen ideje volt. Hónapokkal ezelőtt kaptunk mi pedagógusok egy e-mailt, amelyben arra buzdítottak bennünket, hogy a készülő tervezethez mindenki adja hozzá a saját elképzelését, ötletét. 8-900 javaslat érkezett, nem sok. De most verik a tamtamot, hogy így kéne, meg úgy kéne és ne legyen annyira nemzeti a NEMZETI Alaptanterv. Ne legyenek hősök a Magyarországot megvédő emberek, azt hadd döntse el a diák majd maga – mondják. Érdekes, hogy egy matematikai művelet végeredményét nem döntheti el, ugye? De! Igenis legyen nemzeti, és ne a mezopotámiai építkezés, hanem a Pozsonyi csata, Rákóczi és Trianon a mi történelmünk, hőseink, büszkeségeink vagy tragédiáink legyenek alaposan megtanítva. Mert ezek a mi GYÖKEREINK. Ahogy Amerikában és nagyon sok országban is, a nemzeti tudat van a fókuszban! Mert azért az mégiscsak nonszensz, hogy a magyar diákok tudják, hogy ki volt Tutanhamon, de nem tudják mi volt az a Trianoni Diktátum.

A gyerekekben alakuljon ki egy büszke nemzettudat, ami alapja az ország megmaradásának, ami elengedhetetlen egy széleskörű tudás és látókör megszerzéséhez, amellyel a világban biztosan tud tájékozódni!

A nemzettudathoz még annyi: Amerikában járva, szinte minden házon ott leng a nemzeti lobogó, pedig történelmük nyúlfaroknyi a mienkhez képest. Próbálnának meg ott óbégatni a nacionalizmus miatt a libsikéink, azt hiszem megemlegetnék…de nagyon….

 

E. Cs.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése