2019. november 5., kedd

A magyar jelölttel szemben románt támogat a nemzetellenes MomentumTegnap a melegek, ma a románok, holnap…
Vasárnap az USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén Fekete-Győr András, a Momentum elnöke támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredő Dan Barnát (USR). Ezzel csak annyi a probléma, hogy a közelgő román államfőválasztáson Kelemen Hunor (RMDSZ) személyében az erdélyi magyaroknak is van jelöltje. A Momentum egyre jobban hasonlít az SZDSZ-re: az erdélyi magyarok kiakadtak, és egy videóban hívták fel a figyelmet a képtelen lépésre.
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vasárnap részt vett az USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén, ahol támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredő Dan Barnát, az USR elnökét, államfőjelöltjét a közelgő választáson.
Már önmagában az is durva, hogy a korrupcióellenességet zászlajára tűző Momentum egy olyan román politikus mellett állt ki, aki a vádak szerint 6 millió eurónyi uniós, eredetileg a szegények és a fogyatékkal élők felzárkóztatására érkező támogatást tett zsebre, az végképp, hogy Barna mellett indul magyar jelölt is a román államfőválasztáson, Kelemen Hunor (RMDSZ) személyében.
Magyarán a helyzet a következő: a közelgő államfőválasztáson a Momentum inkább támogat egy korrupt román politikust, mintsem a magyar jelöltet.
Ez a húzás még az egykori SZDSZ-től is erős lett volna, nemhogy a XXI. századi politikát hangoztató Momentumtól.
Kelemen Hunor közösségi oldalán közzétett videóval reagált a történtekre. A felvételen egy fiatal lány látható, aki a Momentumnak odaszúrva arról beszélt, hogy Dan Barna nem ismeri el, hogy “van egy kisebbségi helyzet Romániában”, neki csak az erdélyi magyarok szavazatai kellenek. “November 11-én el fogja felejteni, hogy vannak magyarok Romániában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy november 10-én csak azért sem fog otthon ülni, elmegy szavazni, és a magyar jelöltre fogja adni a voksát.(origo)

https://elemi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése