2019. október 16., szerda

Lenácizta Wass Albertet Budapest újdönsült főpolgármestere


Még meg sem melegedett Karácsony Gergely alatt a budapesti főpolgármesteri szék, máris sikerült belerúgjon sok százezer magyar emberbe azzal, hogy nemes egyszerűséggel lenácizta Wass Albert írót.
Az Indexnek nyilatkozó Karácsonyt, sok más kérdés  mellett arról is megkérdezte a portál két munkatársa, hogy mi lesz az előző ciklusokban átnevezett közterületekkel.
„Mondjuk a Wass Albert térnek nem nagyon örülök, megmondom őszintén, tehát a Széll Kálmán legalább nem volt – hogy mondjam – náci vagy náci kollaboráns. (…) Wass Albert írói munkássága nem írja felül politikai munkásságát.”
– mondta Karácsony Gergely.
A román kommunista propaganda hazugságát kritika nélkül visszaböfögő Karácsonyt szemmel láthatóan az sem zavarta, hogy a Budapesttel testvérvárosi viszonyt ápoló Székelyudvarhely szoborparkjában szobra áll Wass Albertnek. A kérdés csak az, hogy a szokásos balliberális ideológiai csőlátásról van szó, vagy Karácsony egyszerűen lusta volt tájákozódni a valós tényekről Wass Albert – úgy, ahogy Karácsony gondolja, egyébként nem létező  -„politikai munkássága” tekintetében.  Az embernek önkéntelenül is Hermann Göring birodalmi marsall elhíresült mondata jut eszébe: „Hogy ki a zsidó, azt én döntöm el”. Nos az idők változnak, de a hozzáállás nem: úgy néz ki, hogy ki a „náci” azt most pedig Karácsonyék döntik el …
K. Sz. I.

https://www.itthon.ma/

1 megjegyzés:

  1. Édesanyámnak, egyik kedvenc írója volt, magyar szakos tanárként, tehát "szakmai" ismeretekkel is rendelkezve nagyon örvendett, hogy újra Wass könyveket tudott venni gyermekeinek, unokáinak karácsonyra. És akkor jön ez a stróman, pojáca, ez a Karácsony és belerondít ezekbe a kedves emlékekbe! Felületes irodalmi ismereteinek köszönhetően, nem tudja ez a szerencsétlen, hogy miért nyilvánították koncepciós eljárással háborús bűnösnek, nácinak, antiszemitának és román-ellenesnek Őt és apját. Hasonló sorsra jutott Nyirő a "székely apostol" hasonló okok miatt. Félnek gyarmatosítóék attól az igazságtól, ami a műveikből árad, és azok a baloldali nemzetvesztők Anyaországunkban, akik részleges választási győzelmüket ünneplik, és megfeledkeztek Szabó Dezső tanításáról, hogy "minden magyar felelős minden magyarért!"

    VálaszTörlés