2019. május 23., csütörtök

Úzvölgyi temetőfoglalás: bevitték a rendőrségre Csíkszentmárton alpolgármesterét

Házkutatást tartott csütörtök hajnalban a Bákó megyei rendőrség Csíkszentmárton alpolgármesterénél és a községházán. László Antalt jelenleg a Hargita megyei rendőrség csíkszeredai székházában hallgatják ki – számolt be Tánczos Barna szenátor a Facebook-oldalán.

 A politikus közlése szerint a csíkszentmártoni alpolgármester családjára reggel 6 órakor törtek rá, hogy házkutatást tartsanak náluk. Tánczos szerint a házkutatás alapja az a feljelentés lehet, amelyet George Simion EP-képviselőjelölt tett azután, hogy állítása szerint bántalmazták az úzvölgyi temetőben.

Az alpolgármestert jelenleg kihallgatják a rendőrségen. Tánczos szerint egyértelműen túlkapás a rendőrségi akció, amit "nem ma találtak ki", hanem előkészítették. Ezt támasztja alá szerinte a bíróság által korábban kiállított házkutatási parancs, ami a birtokában van. Az RMDSZ politikusa közölte, minden támogatást megadnak az alpolgármesternek, hogy megvédje igazát. "Tudjuk, hogy teljesen ártatlan, nem nyúlt egy ujjal sem senkihez" – jelentette ki.

Maszol.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése