2019. március 27., szerda

Antal Árpád fellebbezést nyújt be a magyar zászlók kitűzése miatt kirótt bírság ellen

Bíróságon nyújt be fellebbezést a Kovászna megyei prefektus által kirótt 10.000 lejes bírság ellen, amelyet a zászlók kitűzését szabályozó törvény be nem tartása miatt szabott ki rá a kormány képviselője – közölte kedden Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Antal Árpád elmondta, a korábbi, hasonló ügyben kirótt büntetéseket is megtámadta a bíróságon, és alapfokon pert is nyert. “Úgy vélem, a prefektus úrnak semmi oka nem volt arra, hogy engem megbírságoljon” – szögezte le az Agerpres hírügynökségnek Antal Árpád.
A Kovászna megyei prefektusi hivatal idén is – akárcsak tavaly – tízezer lejes bírságot állapított meg, miután a sepsiszentgyörgyi városvezetés a március 15-ei nemzeti ünnepre piros-fehér-zöld díszítőelemeket helyezett ki az utcákra és közterekre.
Sebastian Cucu prefektus kifejtette, az 1994/75-ös törvény és a 2001/1157-es kormányhatározat értelmében más államok zászlaját Románia területén csak hivatalos látogatások vagy nemzetközi ünnepségek alkalmával szabad kitűzni, és csakis hivatalos épületekre, illetve a törvény által megszabott közterületekre.
A prefektus hozzátette, a bíróság csak részben adott helyt a polgármesteri hivatal fellebbezésének, lecsökkentve a bírság összegét. Kijelentette ugyanakkor, hogy az adott körülmények között illegális volt kitűzni a magyar zászlót, így maga is fellebbezést fog benyújtani.

https://www.hirmondo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése