2019. február 7., csütörtök

Egy kicsit most kiveheti a részét a Dan Tanasă elleni harcból

Hétfőtől a Magyar Polgári Párt (MPP) minden irodájában lehetőség lesz arra, hogy a lakosság aláírásával támogassa az ügyészségre benyújtott, Dan Tanasă elleni panaszt.  Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő csütörtöki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az aláírók nem lépnek be a perbe, csak aláírásukkal támogatják a beadványt. „Fontos, hogy a magyar közösség egységet mutasson fel, jelezzük, hogy az ügyészségre benyújtott panasz nem csak az MPP vezetőségének álláspontját tükrözi” – mondta a polgári párti politikus, aki szerint a beadvány arra jó, hogy fényt derítsen, ki áll a feljelentők háta mögött, kinek az utasítására cselekesznek. „Elvárjuk, hogy az ügyészség lépjen. Ha nem teszi meg, bebizonyosodik, hogy a román hatalom támogatja a feljelentőket.

Dan Tanasă, valamint a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma erőszakra buzdítanak, gyűlöletet szítanak, interetnikus feszültséget gerjesztenek, és mindezt a román igazságszolgáltatás tétlenül szemléli” – részletezte Kulcsár-Terza József. HIRDETÉS A sajtótájékoztatón Pethő István, a párt választmányi elnöke arról beszélt, hogy új időszak kezdődött az MPP életében, szervezettebben működnek, minden fontos ügy mellett kiállnak. Ilyennek tartja a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar karának létrehozását. A Sapientia EMTE felajánlotta, hogy átveszi a magyar orvosképzést, de nem új intézményben kell gondolkodni, hanem a MOGYE magyar karát kell létrehozni, hiszen Románia adófizető polgáraiként ehhez jogunk van – emelte ki Pethő István.

Amint arról beszámoltunk, az MPP kedden a gyergyószentmiklósi ügyészségen magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és bűncselekményre való felbujtás miatt tett panaszt Dan Tanasă bloggerre.

Szekelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése