2019. január 31., csütörtök

Frappáns megoldást találtak a székely szimbólumok használatára

Vászonra nyomtatva helyezik ki a polgármesteri hivatal tanácstermének falára Székelyudvarhely városzászlóját, illetve a székely lobogót – így reagált az e havi önkormányzati ülés megkezdése előtt a Magyar Polgári Párt frakciója a Dan Tanasă ellen elvesztett zászlóperre.


 Székelyudvarhely pert vesztett a magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă bloggerrel szemben, így kötelező módon el kell távolítani a város zászlóját és a székely lobogót a hivatalból. Le kell venni a zászlókat a székelyudvarhelyi városházán Jogerős bírósági ítélet kötelezi Székelyudvarhely polgármesterét arra, hogy eltávolítsa a városháza homlokzatáról, illetve helyiségeiből a székely-, illetve városzászlókat. Dan Tanasă egyesülete másodszor perelt, ezúttal sikerrel. Orbán Balázs képviselő egy frappáns megoldással állt elő a Magyar Polgári Párt nevében. Vászonra nyomtatták a szimbólumokat, így ezek szerinte már „megtámadhatatlan módon” kihelyezhetők a hivatal tanácstermében. Egy csatát ugyan elvesztettük, de a háborút nem.

 Minden törvényes lehetőséget ki kell használni, ugyanakkor a közösség összefogására is szükség van ahhoz, hogy folytatódhasson a harc – jelentette ki bizakodva. Gálfi Árpád polgármester is felszólalt az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy több száz székely zászló jelenik meg a magánterületeken, ha már a középületről el kell távolítani ezeket. A képviselő-testületi ülésen jelenlévők Ványolós István RMDSZ-es képviselő kezdeményezésére elénekelték a székely himnuszt.

Szekelyhon.ro
Vászonra nyomtatva helyezik ki a polgármesteri hivatal tanácstermének falára Székelyudvarhely városzászlóját, illetve a székely lobogót – így reagált az e havi önkormányzati ülés megkezdése előtt a Magyar Polgári Párt frakciója a Dan Tanasă ellen elvesztett zászlóperre. • Fotó: Barabás Ákos Székelyudvarhely pert vesztett a magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă bloggerrel szemben, így kötelező módon el kell távolítani a város zászlóját és a székely lobogót a hivatalból. Le kell venni a zászlókat a székelyudvarhelyi városházán Jogerős bírósági ítélet kötelezi Székelyudvarhely polgármesterét arra, hogy eltávolítsa a városháza homlokzatáról, illetve helyiségeiből a székely-, illetve városzászlókat. Dan Tanasă egyesülete másodszor perelt, ezúttal sikerrel. Orbán Balázs képviselő egy frappáns megoldással állt elő a Magyar Polgári Párt nevében. Vászonra nyomtatták a szimbólumokat, így ezek szerinte már „megtámadhatatlan módon” kihelyezhetők a hivatal tanácstermében. Egy csatát ugyan elvesztettük, de a háborút nem. Minden törvényes lehetőséget ki kell használni, ugyanakkor a közösség összefogására is szükség van ahhoz, hogy folytatódhasson a harc – jelentette ki bizakodva. • Fotó: Barabás Ákos Gálfi Árpád polgármester is felszólalt az ügyben, és reményét fejezte ki, hogy több száz székely zászló jelenik meg a magánterületeken, ha már a középületről el kell távolítani ezeket. • Fotó: Barabás Ákos A képviselő-testületi ülésen jelenlévők Ványolós István RMDSZ-es képviselő kezdeményezésére elénekelték a székely himnuszt.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/frappans-megoldast-talaltak-a-szekely-szimbolumok-hasznalatara?fbclid=IwAR05sf6ovPBDkM5yHpHGN5UbKz1BGwpncVcx4lSJR3W9v48UvV0UwFPkf4w)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése