2018. december 4., kedd

Dan Tanasa feljelentette Antal Árpádot mert szerinte Sepsiszentgyörgy nem volt eléggé felzászlózva elsején

A magyargyűlölő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) szervezet feljelentette a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét, mert nem zászlózta fel ugyanúgy a várost december elsejére, mint ahogy március 15-re a magyar nemzeti ünnepre tette.

A feljelentésről Dan Tănasă számolt be, emlékeztetve, hogy a román nemzeti ünnep előtt sajtóközleményben szólította fel Antal Árpádot, hogy ugyanazokra a helyekre ugyanakkora méretű román zászlókat tűzzön ki december elsejére, mint amekkora magyar zászlókkal díszítette fel a várost március 15-re. A polgármester azonban – állítása szerint – „tüntetőlegesen megtagadta”, hogy Románia zászlaját ugyanazokra a helyekre, ugyanolyan méretben tegye ki. Tănasă, aki ezek szerint Románia istenének képzeli magát, pedig elvárta, hogy minden úgy legyen, ahogy ő akarja.
„Nyilvánvaló, hogy Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere e gesztusával meggyalázta a nagy egyesülés centenáriumát, és tettének alapja az elöljáró középkori, sovén, retrográd mentalitása volt” – próbálja saját nézeteit a polgármesterre vetíteni a Tănasă.
A március 15-én Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen kitűzött széles magyar nemzeti színű szalagok miatt tetemes bírságot rótt ki Kovászna, illetve Hargita megye prefektusa az elöljárók ellen. A polgármesterek a bíróságon kérték a bírságolási jegyzőkönyvek érvénytelenítését. A perek folyamatban vannak.

Itthon.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése