2018. december 12., szerda

Dan Tanasă egyesületének feloszlatását kéri egy székely jogvédő

Dan Tanasă magyarellenes „feljelentgető” egyesületének feloszlatását kéri Árus Zsolt, a Székely Figyelő Alapítvány elnöke. A magyar nyelvhasználat és szimbólumok ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) egyesület feloszlatását kérte az egyesületet bejegyző bíróságtól Árus Zsolt.

A Székely Figyelő Alapítvány elnöke arra hivatkozott, hogy Dan Tanasă egyesületének alapszabályában nem szerepelnek azok a célok, amelyek a tevékenységében megmutatkoznak. Árus Zsolt az egyesületekre vonatkozó kormányrendelet cikkeit idézte, melyek szerint hivatalból megszűnik az az egyesület, amelynek igazgatótanácsa nem képes egy éven át a statútuma szerint megalakulni.

Megjegyezte: a jogszabály arról is rendelkezik, hogy egy érdekelt fél kérésére a bíróság feloszlathat egy szervezetet, ha a szervezet nem azt a tevékenységet folytatja, amelyért megalakult. Árus Zsolt szerint ha sikerülne bírósági úton feloszlatni a Dan Tanasă egyesületét, az perújrafelvételi ok lehetne minden olyan perben, amelyet az egyesület indított a magyar nyelv és a magyar szimbólumok ellen.

http://slagerradio.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése