2018. november 14., szerda

Gyergyószentmiklósnak elege lett - Tíz büntető panasz Dan Tanasă ellen


Minekutána tavaly bírói segédlettel eltávolíttatta a városházáról a város és Székelyföld zászlaját, Dan Tanasă további folytatja a hadjáratát Gyergyószentmiklós ellen. Ennek keretében újabb három pert kezdeményezett zászlók és magyar feliratok miatt, de ezúttal annál tovább ment, s egy blog-bejegyzésben mindenféle képtelenséggel vádolta meg nyilvánosan a város választott vezetőit, ezáltal uszítva ellenük azokat, akik ezeket esetleg komolyan veszik.

Ezzel azonban betelt a pohár, s a város polgármestere megkereste a Székely Figyelő alapítványt azzal a kéréssel, hogy szolgáltasson számára, illetve azok számára, akik még hozzá csatlakoznak, jogi segítséget, hogy tegyenek panaszt Tanasă ellen.

Megvizsgálva a szóban forgó bejegyzést, az alapítvány álláspontja az volt, hogy panaszt lehet tenni miatta a Diszkriminációellenes Tanácsnál, illetve az ügyészségen is. Ezt követően el is készítette a két panaszt, amit a polgármester rendelkezésére bocsátott. Ennek nyomán eddig már benyújtásra került a városi ügyészségen tíz büntető panasz (volt és jelenlegi választott vezetők részéről), illetve a héten fognak postázni egy kollektív panaszt a Diszkriminációellenes Tanácshoz.

Tekintettel arra, hogy ez az uszító és rágalmazó tevékenység az egész város közösségét érinti, a mai sajtótájékoztatón részt vettek arra biztatják a város lakóit, hogy minél többen csatlakozzanak hozzájuk, s maguk is nyújtsanak be panaszt az ügyészségen. Ehhez minden további segítséget megkapnak a Magyar Polgári Párt főtéri irodájában, vagy pedig a Székely Figyelő alapítványtól (szekler.monitor@sic.hu).

Évek óta zaklatja ez az ember egész Székelyföldet, folyamatosan védekezésre kényszerítve a választott vezetőket, itt az ideje, hogy a közösség ezt ne tűrje tovább, s túl a háborgáson maga is cselekvésre szánja el magát. Reméljük, hogy több gyergyószentmiklósi polgár élni fog a felkínált lehetőséggel, illetve még inkább azt, hogy ezt a példát más települések is követni fogják.

http://kisujsag.ro Árus Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése