2018. november 21., szerda

A Felvidéki Harcosok 15 tagját vádolják extrémizmussal

A “CHULIGÁN” elnevezésű rendőri akció keretén belül kedden 31 helyszínen tartott házkutatást a NAKA 150 rendőr bevonásával. A razzia során különféle tárgyakat foglaltak le, melyet extrémista tartalmúnak ítéltek meg.

A rendőrség szerint a “Felvidéki Harcosok” elnevezésű csoportosulásba olyan személyek kapcsolódtak be, akik az alapvető jogok és a szabadság elnyomását propagálják ill. támogatják.
“Ennek a csoportnak a tagjai elváltoztatott náci szimbolikát használtak, amelyet nyíltan prezentáltak zászlók, transzparensek, ruházati felsőrészek és jelszavak használatával, főleg nyilvános sporteseményeken”
 
Ezen kívül mind a 15 vádlottat egyéb extrémista bűncselekmény elkövetésével is vádolják, mivel feltehetően a közösségi hálókon extrémista anyagokat, kijelentéseket, jeleket, jelszavakat, szimbólumokat használtak, amelyek a nemzeti, etnikai és faji gyűlöletet propagálják.
 “Például dícsérték Adolf Hitlert, gyűlöletüket fejezték ki a zsidók és sötétbőrűek, de a szlovákok és a románok ellen is”

Amennyiben bebizonyosodik bűnösségük, úgy 4-től 8 évig terjedő börtönbüntetés várhat rájuk. A rendőrség nem csak a vádlottak személyes tárgyait vizsgálta át, hanem a testüket is, minek során dokumentálták azok tetoválásait, melyek között extrémista szimbólumokat is találtak.

http://www.korkep.sk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése