2018. október 5., péntek

Itt az első baloldali hazaáruló, aki az ukránok mellé állt a magyarokkal szemben

Az eszdéeszes vér nem válik vízzé - tartja a közismert pesti mondás. Erre a gyurcsányista hazaáruló Bauer Tamás rá is erősített, hiszen a kárpátaljai magyarok helyett az ukránok oldalára állt.
Bauer Tamás, a DK egyik politikusa a magyar-ukrán vita kapcsán megosztott egy irományt, amelyben hosszan ecseteli, hogy miért van igaza Ukrajnának.

Bauer természetesen azzal kezdi, hogy ha Ausztria állampolgárságot ad egy világhírű orosz énekesnek, akkor az Oroszországot nem zavarhatja, és nem is zavarja. De ha Magyarország akar állampolgárságot adni a kárpátaljai magyaroknak, akkor az bűncselekmény. Mint írja:

"Az állampolgárságról szóló nemzetközi egyezmény tiltja, hogy etnikai alapon döntsenek az állampolgárság megadásáról vagy megtagadásáról. A magyar törvény ezt úgy játssza ki, hogy nem magyar nemzetiségűeknek teszi lehetővé a kedvezményes honosítást, hanem azoknak, akiknek felmenői egykor a magyar határok között éltek, és tudnak magyarul. Valójában persze magyar nemzetiségűekről van szó, a nemzetközi szabály megsértésével, ahogy ez Orbánéknál szinte már magától értetődik."

Tehát: Bauer úgy gondolja, hogy ha Magyarország állampolgárságot ad azoknak a magyaroknak, akiket az idegen hatalmak elcsatoltak az anyaországtól, akkor bűncselekményt követ el.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.
Később természetesen Szlovákiát is a védelmébe veszi. Mint írja:
"Szlovákia joggal kifogásolta, hogy Magyarország tömegesen állampolgárságot kínál magyar nemzetiségű állampolgárainak, és nem kifogásolható, hogy az állampolgárság felvételét a szlovák állampolgárság megvonásával szankcionálta. Ukrajnának is igaza van, amikor nem tűri el, hogy Beregszászon magyar állampolgárokat avassanak. Ez bizony a szomszéd állam szuverenitásának megsértése. (Akkor is az, ha nem Beregszászon, hanem valahol Magyarországon történik az állampolgári eskütétel.)"

Ukrajnában a kárpátaljai magyarok jogait rengeteg módon korlátozza a kijevi vezetés, sok határon túli magyarnak ez az egyetlen lehetősége a magyar állampolgárság megszerzésére.
De Bauer odavetné őket a nacionalista ukránoknak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése