2018. augusztus 28., kedd

Hetvenezer lejre büntették Nyárádszereda polgármesterét a székely zászló miatt

Hetvenezer lejre büntették Tóth Sándort, Nyárádszereda polgármesterét, amiért nem távolította el a székely zászlót a városháza épületének homlokzatáról. Az elöljáró úgy látja, a sorozatosan elveszített zászlóperek pontos képet festenek arról, hogy mennyire tartják tiszteletben a közösségi jogokat Romániában. 

 „Sem emberként, sem polgármesterként nem tudom megemészteni, ami velünk történik. Klaus Johannis államfő szerint példaértékű romániai kisebbségi modellről beszélhetünk, mégis a centenárium évében megbírságolják a nemzeti kisebbséget, ha szimbólumhasználati jogával szabadon szeretne élni. (...) Érthetetlen, hogy ez megtörténhet a 21. században egy európai uniós tagállamban” – hivatkozik az RMDSZ Maros megyei sajtóirodájának közleménye a polgármesterre. „Jelenleg nincs meg az anyagi keretem egy ekkora pénzbírság kifizetésére, ezért a jövőben jogászokkal, kollégákkal konzultálok a döntés végrehajtásáról.

A továbbiakban is kiállok a közösségért és a székelységért, hiszen őket képviselem” – fogalmazott a városvezető, akinek azért kell most kifizetnie a tetemes pénzbírságot, mert nem hajtotta végre a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság végleges ítéletét.

https://szekelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése