2018. július 6., péntek

Sepsiszentgyörgyön gyűjtené össze a románokat ért „sérelmeket” egy sovén EP-képviselő


 
Cătălin Ivan marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be pénteken, hogy partnerségre lépett Dan Tănasă újságíróval, mert az a tervük, hogy lerombolják az RMDSZ utóbbi években tapasztalt „hazug propagandáját”.

Dan Tănasă méltó cimborára lelt Cătălin Ivan személyében, ketten rombolnák le „az RMDSZ hazug propagandáját”, és mutatnák be az Európai Parlamentben a Székelyföldön élő románok állítólagos megpróbáltatásait. 
Azt is elmondta, a szükséges helyiséget már ki is bérelték Sepsiszentgyörgyön, és rövidesen megnyitja ott EP-képviselői irodáját. „Így én leszek az egyetlen, dokumentumokkal rendelkező európai parlamenti képviselő Kovászna, Hargita és Maros megyében, mert a környék többi EP-képviselője Budapestre jár pártgyűlésekre, Bukarestbe legfeljebb látogatóba mennek. A többi, RMDSZ-es EP-képviselő Magyarország oldalán áll, ezt ők is elismerik az Európai Parlamentben, ez nem újdonság, nem is titkolják, tehát a régióból én lennék ez egyetlen európai parlamenti képviselő” – mondott orbitális ökörséget Cătălin.
Hozzátette, a sepsiszentgyörgyi irodája révén arra szeretné biztatni a térségben élő román állampolgárokat, hogy információkat osszanak meg vele konkrét esetekről, amelyek során visszaélés, hátrányos megkülönböztetés történt. Ebből a célból ingyenes telefonszámot is működtetni fog.
„Tájékoztató kiadványon is dolgozunk az RMDSZ hazug propagandájáról, összes mítoszáról, félretájékoztatásáról (…) Kiterveltünk egy európai szintű stratégiát, és ott is le fogjuk rombolni a hazug propagandájukat. Nem lesz nagyon nehéz, nekünk is megvannak az eszközeink. Amíg nem jöttem el Bálványosra, nem tudtam, hogy éppen ennyire súlyos a helyzet. Tudtam, hogy vannak problémák, de Dan Tănasă úrnak igaza volt, hogy meghívott oda, mert még ő se hitte volna, hogy ennyire súlyos” – említette a besült műbalhéjukat a valóban súlyos esetnek bizonyuló Cătălin Ivan.

Itthon.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése