2018. március 29., csütörtök

Sepsiszentgyörgyön szervezi meg a „büszkeség menetét” a magyarellenes Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció


Mégpedig nem is akármikor, hanem június negyedikén. Saját elmondásuk szerint ünnepelni mennek, mégpedig a trianoni békediktátumot fogják méltatni, hogy megmutassák a térség magyar vezetőinek, ki az úr a háznál.

Az obskurus szervezet vezetője Alexandru Cumpănaşu saját Facebook oldalán számolt be a menet megszervezéséről, amit eredetileg április negyedikén akartak megtartanii, ugyanazzal a „nemes” céllal. Cumpănaşu  a bejegyzésben egyszerre büszkélkedik és szabadkozik, és elnézést kér attól a több mint ezer személytől, aki jelezte hogy saját autóval megy el az áprilisi menetre, ugyanakkor reméli hogy a módosított dátum nem fogja senkinek kedvét szegni, sőt.

Cumpănaşu ugyanakkor megnyugtatja követőit, hogy ő maga áprilisban a térségben lesz, hiszen ötödikén együtt ünnepel a térségben állomásozó „csodálatos katonákkal” a Román Csendőrség napja alkalmából.
Emlékezetes, hogy a Facebook már törölte a nyíltan magyargyűlölő  Dan Tanasă  oldalát, egymás után kétszer is. Aki esetleg úgy érzi, hogy a Cumpănaşu-féle ünnep a székely-magyar közösség ellen irányul, annyit mindenképpen megtehet, hogy jelenti az oldalt a Facebook cenzorainak.

Itthon.ma


1 megjegyzés:

  1. Nem kell lereagálni,ilyen ócska provokációval akarnak egy újjabb pogromnak a székelyföldön hitelességet előkésziteni "hivatalos eszközökkel" ! ?

    VálaszTörlés