2018. március 15., csütörtök

Kezd túlzásokba esni a magyar zászlók miatti hisztéria a Székelyföldön

Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterére is öt-ötezer lejes pénzbírságot szabtak ki a zászlók miatt. 
 
Mind a Székelyudvarhely esetében intézkedő Hargita megyei, mind pedig a Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön bírságoló Kovászna megyei prefektus azt kifogásolta, hogy a városháza nem tett román zászlót is minden magyar lobogó mellé. A székelyföldi megyék prefektusai a zászlótörvényre hivatkoznak, amely előírja, hogy más államok lobogóit csak Románia zászlajával együtt, kizárólag külföldi hivatalosságok látogatása, nemzetközi találkozók vagy ünnepségek alkalmából, hivatalos épületeken vagy a helyhatóságok által kijelölt köztereken szabad kitűzni.
A kézdivásárhelyi bírságolásról Bokor Tibor polgármester közösségi oldalán adott hírt. Rámutatott: tíz évre visszamenőleg ugyanazokkal a zászlókkal ugyanazokat a helyeket díszítik fel
a városban március 15-én. Szerinte a centenárium miatt nem tolerálják a magyar ünnepet.
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szintén a Facebookon szólt hozzá a témához. Úgy véli, Kovászna megye prefektusa helyi kiskirályt és büntetősdit játszik nemzeti ünnepünk közeledtével, újra örömét leli abban, hogy sorra bírságolhatja Háromszék önkormányzatait. Ennek az ámokfutásnak véget kell vetni!– fogalmaz az RMDSZ elnöke.

Foter.roNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése