2018. március 21., szerda

Egy magyar nevű román focista nem érti, miért beszélnek magyarul Székelyföldön

A Voluntari játékosa még egy pólóval is készült, hogy hergelje a magyar szurkolókat, de szerencsére nem szerzett gólt.
Hétfőn a román bajnokság alsóházi rájátszásában a Sepsi OSK a Voluntari együttesét fogadta. A meccs végül 2–2 lett, a Sepsi először játszott Sepsiszentgyörgyön – írja a csakfoci.hu.


Gabriel Deac (Deák Gábor), a Voluntari játékosa saját készítésű pólóval készült a Sepsi elleni meccsre, amellyel azt üzente volna, hogy "ez itt Románia".
Deac érdekes nyilatkozatot is tett a mérkőzés után:
a hangosbeszélő magyarul és románul is beszélt. Románul csak halkan, aztán amikor megszólalt magyarul, a közönség azonnal reagált erre. Ez nincs jól így. (...) mindenki kedves volt velünk, de furcsa volt, hogy nem románul beszéltek a saját országunkban. Tudom, hogy az utcákban kifeszítették a magyar zászlót, és hogy a hokijátékosok a magyar himnuszt énekelték… Sok minden történt."
 888.hu


3 megjegyzés:

  1. "Magyar nevű román"?? Mivaaaan? Jaj gyerekek. Itt már maga a cím is gáz.

    VálaszTörlés
  2. Mit lehet erre mondani? Sajnálatra méltó renegát családból származik, akik még arról is hallgattak, hogy ki fia-borja lett ezen a világon!? Ő, már nem hibás csupán egy járulékos elveszett része, a magyarság elleni gyűlöletnek. Hiszen, ha önmagunkkal sem vagyunk rendben, kitől várhatunk szeretettet? - tehát, asszimilálódunk, ami igen csúnya önértékelés!

    VálaszTörlés
  3. egy fércországban nem a szabómesterek véleménye az érdekes,hanem akikre a fércmunkát lehet bizni csak.Még mosolyog is,amig hűlyét csinál saját magából.Ám ez neki igy jó.Ismerek egy két éves kisfiűt,akinek az első szava ez:gané.Még ő is többet tud e világból,mint ez a labdakerge.

    VálaszTörlés