2018. február 25., vasárnap

Gyűlölethadjáratot folytatnak a határon túliak ellen a magyarországi ellenzéki pártok

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombati beregszászi ülésén nyilatkozatot fogadott el, amelyben felháborítónak nevezi és elítéli a magyarországi ellenzéki pártok által indított “gyűlöletkampányt, melynek kereszttüzébe a határon túli magyarok kerültek”
Az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozat szerint a KMKSZ sajnálatosnak tartja, hogy egyes ellenzéki pártok érdemi alternatíva híján az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon”.
Nyilatkozata szerint a KMKSZ úgy véli, a határon túli nemzetrészek, köztük a kárpátaljai magyarság a sok évtizedes elszakítottsága ellenére mindig is a magyar nemzet része volt, és emlékeztet arra, hogy a kárpátaljai magyarok örömmel fogadták a magyar kormány nemzetegyesítési programját.
Úgy gondoljuk, a magyar nemzet részeként jogunk van beleszólni abba, hogy a nemzet szekérrúdja milyen irányba mutasson”
– áll a közleményben.
A magyar szervezet leszögezi: a mai feszült európai politikai helyzetben különösképpen fontos, hogy az anyaországi és a határon túl élő magyarok összetartozása ne legyen veszélynek kitéve. Mint mondták, erősíteni kell a magyar nemzet egységét, s éppen ezért “fontosnak tartjuk, hogy a választásokig hátralévő időben minden határon túli magyar, aki elnyerte a magyar állampolgárságot, mielőbb regisztráljon és éljen szavazati jogával.
A kárpátaljai magyarok nevében köszönjük a magyar kormány kiállását és támogatását, köszönettel tartozunk az ukrajnai oktatási törvény bevezetése elleni küzdelemben nyújtott eddigi erőfeszítésekért, a nehéz gazdasági helyzetben lévő kárpátaljai magyaroknak juttatott gazdasági és szociális támogatásokért”
– hangsúlyozza nyilatkozatában a KMKSZ, hozzátéve, bíznak benne, hogy a jövőben is olyan kormánya marad anyaországnak, amely felelősséget visel a határon túli magyarokért is.
A KMKSZ üdvözli továbbá a FUEN által indított nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést, bízik annak sikerében, s arra buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon a kisebbségek jogainak védelméről szóló európai aláírásgyűjtéshez.

PestiSrácok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése