2018. január 30., kedd

Székelyföld elrománosításán dolgozik egy magyarellenes román szervezet

A Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció (CNMR) közleményt bocsátott ki, melyben felszólítja Románia központi hatóságait (államelnökség, kormány, parlament): nyújtsanak kedvezményeket és támogassák a román tőkéjű befektetéseket Hargita, Kovászna és Maros megyében, amelyek munkahelyeket teremtenek és újranépesítik az érintett megyéket, románokkal és magyarokkal.

A nemzetféltő koalíció szerint ezekben a megyékben nagy szükség van a román állam minden támogatására, a Közép-romániai fejlesztési régió gazdaságának és foglalkoztatottságának fejlesztése érdekében.

A közlemény ezt követően Alexandru Cumpănașu elnököt idézi: „A CNMR által kivitelezett tanulmány masszív elnéptelenedést mutat ki Hargita és Kovászna megyében, amely nemzetbiztonsági problémát jelent. Következésképpen a CNMR a lehető legszélesebb körű nyilvános érdekképviseleti tevékenységbe kezd a román állam összes intézményénél, a román tőkéjű befektetések védelme érdekében, továbbá azért, hogy az érintett megyéket Nemzetbiztonsági Zónává nyilvánítsák. A magyar közösség vezetői által kreált mesterséges gondokat csak úgy lehet megszüntetni, ha munkahelyeket teremtenek és újranépesítik az érintett megyéket, románokkal és magyarokkal.” - írja a foter.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése