2018. január 16., kedd

Már Csíkszeredában is magyarellenes falfirkák jelentek meg

Magyarországot gyalázzák és a Székelyföld létét tagadják. A Székelyföldön.
Román nyelvű magyarellenes falfirkák jelentek meg több csíkszeredai épület falán - közölte szerdai számában a Csíki Hírlap.
 
A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot, és Victor Ponta volt román miniszterelnöktől idézik, hogy „A Székelyföld nem létezik".
A városi távhőszolgáltató igazgatója a társaság résztulajdonában levő épület falára festett feliratok kapcsán elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatallal, hogy tegyenek-e feljelentést ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: mást nem tehetnek, mint hogy letakarítják a magyargyalázó falfirkákat a falról.

Amint a Csíki Hírlap közölte, 2016 decemberében román nemzeti színű, kék-sárga-piros falfirkák jelentek meg a zömében magyarok lakta város több épületén, s ezeket az épületek tulajdonosai takarították le.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet. Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük.

Foter.ro1 megjegyzés:

  1. a hatóság valóban csak meg próbál intézkedni de még tettesek nem kerültek meg a magyarellenes bünözők, és ezzel az ügy lezárva......

    VálaszTörlés