2018. január 3., szerda

Leváltották a helyi rendőrség magyarellenes parancsnokát Marosvásárhelyen

Egy lépést tett hátra Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője, aki január elsejétől csak aligazgatói tisztséget tölt be az intézménynél. Valentin Bretfelean. Archív • Fotó: Boda L. Gergely Helyét a marosvásárhelyi rendőrség egykori vezetője, Ioan Damaschin vette át, aki eddig aligazgatóként dolgozott a helyi rendőrségnél. A Vásárhelyi Hírlap kérdésére, miszerint saját döntése nyomán lépett-e vissza az igazgatói tisztségtől, amelyet kilenc évig töltött be, Valentin Bretfelean nem kívánta kommentálni a helycserét. Ioan Damaschin a helyi rendőrségnek egyelőre csak kinevezett igazgatója.

 A bukaresti rendőrakadémián végzett, 26 évig dolgozott a megyei rendőr-főkapitányságon, majd tíz évig vezette a marosvásárhelyi rendőrkapitányságot. Nyugdíjazása után, 15 hónapja került a helyi rendőrséghez, helyettesi beosztásban. HIRDETÉS A jelenleg kinevezéssel betöltött igazgatói állásra versenyvizsgát is szerveznek az elkövetkező időszakban. Valentin Bretfelean 18 évet dolgozott a Román Hírszerező Szolgálatnál (SRI), 2008-ban került a helyi rendőrséghez, ahol pár hónapig helyettesként dolgozott, majd tavaly december 31-éig ő vezette a marosvásárhelyi városházához tartozó helyi rendőrséget.

A nevéhez fűződik a civil jogvédők által felszerelt kétnyelvű utcanévtáblák leszereltetésének és a óriási pénzbírságok kilátásba helyezésének ügye kapcsán kirobbant botrány, amikor az RMDSZ-es tanácsosok lemondásra szólították fel, és arra kérték, hogy a város vezetősége vizsgálja meg munkáját, illetve értékelje azt.

Szekelyhon.ro

1 megjegyzés:

  1. Végre ettől is megszabadított az Úr -- igaz jön helyette más , de legalább annak az apja már itt élt , így jobban átlátja a dolgokat

    VálaszTörlés