2017. szeptember 25., hétfő

Petro Porosenko aláírta a kisebbségellenes ukrán oktatási törvényt

A törvény megnöveli az ukrán mint államnyelv szerepét az oktatásban – hangsúlyozta az ukrán elnök a jogszabályról, mely megfosztja a kisebbségeket az anyanyelven való tanulás lehetőségétől.
Petro Porosenko ukrán elnök aláírta hétfőn az új oktatási törvényt, amelyet szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és amely a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása miatt komoly tiltakozásokat váltott ki belföldön és külföldön, köztük Magyarországon és Romániába is.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint az államfő a jogszabály aláírásakor hangsúlyozta, a törvény lehetőséget teremt az oktatási rendszer „mélyreható és átfogó” megreformálására, emeli ezáltal az oktatás színvonalát és a fiatalok versenyképességét a munkaerőpiacon. Kiemelte továbbá annak fontosságát, hogy a törvény megnöveli az ukrán mint államnyelv szerepét az oktatásban.

Foter.ro


1 megjegyzés:

  1. Hát az biztos hogy az ukrán nacionalizmus rálépett a gonosz útjára és az orosz nép nem könnyen engedi majd tettek nélkül kibontakozni , nekünk magyaroknak nem sok a szavunk , hiszen a balliberális banda már régen eladta a magyarságot

    VálaszTörlés