2017. augusztus 11., péntek

Újabb hivatásos feljelentő Romániában


Kulcsár-Terza József: Visszautasítom a magyarellenesség újabb megnyilvánulásátAggasztónak találom, hogy Romániában növekedni látszik a „hivatásos feljelentők” száma – fogalmazott Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke.
Az RMDSZ színekben megbízáshoz jutott képviselő a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) nevet viselő, „álcivil” szervezetet is a hivatásos feljelentők közé sorolja.
Kulcsár-Terza emlékeztet: júniusban őt fenyegette meg a szervezet, mert azt nyilatkozta, hogy 2018 a „gyász éve” lesz az erdélyi magyarságnak, legutóbb Kelemen Hunortól, az RMDSZ szövetségi elnökétől vonnák meg a román állampolgárságot, mert azt mondta, hogy „a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at”.
– Visszautasítom a magyarellenesség újabb megnyilvánulását, és szolidaritásomat fejezem ki Kelemen Hunorral. Az állampolgárság nem vonható vissza olyan személytől, aki azt születés révén szerezte meg, de ha az erdélyi magyarság jogsérelmeinek következményeként megfogalmazott véleményéért bárkit is az állampolgárság megvonásával sújtanának, akkor én magam is felajánlom, hogy lemondok román állampolgárságomról – szögezte le.

https://www.hirmondo.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése