2017. augusztus 9., szerda

Brutális magyarellenes uszítást sugárzott az ukrán tévé

Ukrajna 26 éves médiatörténelmének leguszítóbb hangnemű, kisebbségellenes összeállítása látható abban az ukrán dokumentumfilmben, mely már kezdeti képsoraiban összemossa a kelet-ukrajnai orosz szeparatistákat a kárpátaljai magyarsággal.
Az M1 híradója számolt be arról a felháborító dokumentumfilmről, amit Ukrajnában vetítettek. A film uszító hangneme megkérdőjelez minden alapvető állampolgári jogot, amely a nemzetiségeknek alanyi jogon jár Ukrajnában — írják.
A filmben olyanok hangzanak el, hogy aggasztó, hogy magyar zászló lobog egyes intézményeken vagy az, hogy magyarlakta településeken kétnyelvű feliratok találhatóak. A magyar jelképek használata is zavarja a riportert.
A filmben több álszakértőt is megszólaltattak, a magyarság kárpátaljai jelenlétét pedig a kelet-ukrajnai oroszokéval próbálják összemosni. Természetesen a megélhetési soviniszta, antiszemita Szvoboda is szóhoz jutott az "alkotásban".A KMKSZ ungvári elnöke, Balogh Lívia szerint a film sajnálatos, de egyre több
hasonló hangulatkeltés tapasztalható Kárpátalján.
A riport azzal zárul, hogy Dél-Oszétiához, Abháziához, és Kelet-Ukrajnához hasonlítják Kárpátalját, ahol a legnagyobb veszélyt a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok jelentik.
A helyi (ukrán) kormányzó, Hennagyij Moszkal becsületére legyen mondva, hogy ő megvédi a magyarságot a filmben, amiben egyébként őt is túlzottan magyarbarátnak nevezik.1 megjegyzés:

  1. Nos ezért olyan szomorú , hogy a magyar kormány még sovén ukrán kölyköket is nyaraltat , sajnos hülye egy népség mint az oláh , már sosem érik el a szintet a szeretetig

    VálaszTörlés