2017. április 13., csütörtök

Újabb "hokibotrány": Székely himnusszal ünnepeltek az U18-as hokisok

A két vezető bukaresti sportportál, a gsp.ro és a prosport.ro botrányként tálalja, hogy a román U 18-as jégkorong-válogatott néhány játékosa elénekelte a székely himnuszt a divízió II/A világbajnokság utolsó mérkőzése után. 

Szombaton a fiatalok feljutottak a harmadik értékcsoportba, miután a Gangneung Hockey Centerben 2–1-re legyőzték a házigazda dél-koreaiakat. A hatcsapatos tornán az észtek, a litvánok, a britek és a horvátok vettek még részt.
A csoportgyőztes román válogatott székely játékosai levideózták az ünneplés egy részét. A hokisok körbe gyűltek és elénekelték a székely himnuszt, amelyet az „Aki ugrál, büszke székely…” skandálással egészítettek ki.


A dél-koreai világbajnokságot megjárt U18-as keret magját székelyföldi játékos alkotják, igaz a Román Jégkorong Szövetség gondoskodott arról, hogy csapatkapitánynak és alkapitányoknak román játékosokat nevezzenek ki.

Videofelvétel az alábbi linken tekinthető meg, említésre méltó, hogy sok román hozzászóló nem érti, hogy miért lenne probléma az, hogy a székely fiatalok elénekelték a székely himnuszt, persze azért akad soviniszta hőbörgés is szép számmal.
https://www.facebook.com/GazetaSporturilor/videos/10155338996854379/

Maszol.ro

1 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes , csak így tovább fiatalság , nem kell ezeknek a sovénoknak bedőlni

    VálaszTörlés