2017. április 11., kedd

Magyarellenes tüntetésre készülnek csütörtökön Ungváron

A KárpátHír a transkarpatia.net híroldalon bukkant rá az Ukraina Szoborna nevű csoport felhívására, amiben azt kérik a magukat patriótáknak valló ukránoktól, csatlakozzanak az április 13-ra, csütörtök reggelre tervezett tüntetésükhöz.
A megmozdulást Magyarország Ungvári Főkonzulátusa elé szervezik, felhívásukban az olvasható, hogy az békés természetű lesz, és a fő céljuk, hogy elegyét vegyék a magyar szeparatizmusnak a megyében, valamint, hogy így tiltakozzanak a moszkvai politika ellen, amely szerintük uszítani próbálja a Kárpátalján élő ukránokat és magyarokat.
Azt is írják,
hogy „mi, európai szemléletű ukránok ne engedjük meg Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor rezsimjének, hogy ellenségeskedést szítson Ukrajna és Magyarország között”.
A felhíváshoz mellékelt illusztráción az olvasható, hogy Kárpátalja ukrán föld, a képen pedig az orosz államfő és a magyar miniszterelnök látható, amint egy ukrán zászlóval ellátott fűrésszel állnak egy Kárpátalját ábrázoló térkép mellett.
Az Ukraina Szoborna csoportosulásról túl sokat nem tudni, feltehetőleg egy marginális szerveződés lehet, amely kapcsolatban áll azzal a Karpatszka Sziccsel, melynek aktivistái tavaly halált kértek a magyarokra március 15-i, ungvári csuklyás-fáklyás felvonulásukon.
A magyar külképviselet védelmét egyébként megerősítették a lucki lengyel konzulátust ért közelmúltbeli gránátvetős támadás okán.

http://karpathir.com

1 megjegyzés: