2016. december 2., péntek

December 1 Sepsiszentgyörgyön: az erdélyi magyarok mongolok vagy románok (Videó)

Román nemzeti ünnep Sepsiszentgyörgyön, 2016 December 1.

A videón látható román ortodox pap nemes egyszerűséggel lemongolozza és lerománozza az erdélyi magyarokat és székelyeket, akik rövid eszmefuttatása szerint tulajdonképpen nem is léteznek. Ugyanis szerinte az az erdélyi magyar, vagy székely, aki nem úgy néz ki mint egy mongol, az csakis román lehet. Sőt azt is megtudhatjuk, hogy erre még büszkék is kéne legyünk, hiszen a világ legbátrabb, legigazságosabb és legvallásosabb népének a tagjai lehetünk! Azt is kifejti a pópa, hogy csak akkor van jogunk ehhez a földhöz, ha románok vagyunk, román(dák?) ősökkel. Ha pedig úgy nézünk ki mint a mongolok, vagyis ha magyarok, vagy székelyek vagyunk, akkor nincs jogunk Erdélyhez. Egyébként a Noua Dreapta tagjai, Ioan Lacatusu és más megrögzött soviniszták is egyre gyakrabban terjesztik azt, hogy a székelyek tulajdonképpen elmagyarosított románok.A xenofób pap azon kívül, hogy lemongolozta a magyarokat, azt is egyértelművé tette, hogy nincs jogunk Erdélyhez, kivéve ha románnak valljuk magunkat.

 Ezzel az "ünnepi" beszéddel nem csak az erdélyi magyarságot sértették meg, hanem a világ összes magyarját!  Melyik erdélyi magyar politikus, illetve jogvédő szervezet fogja feljelenteni a történelemhamisító, létezésünket letagadó, egy egész nemzeti kisebbséget és nemzetet durván megsértő, soviniszta és rasszista papot és az ünnepség szervezőit?!

Más nemzetek származását, kinézetét és bőrszínét firtatni egy állítólagos "nemzeti ünnepen", finoman szólva is gusztustalan! Ez azok után különösen undorító, hogy idén is be volt jelentve, hogy minden román hozza magával egy magyar ismerősét (volt akinek sikerült is). Ezért kellett volna a sepsiszentgyörgyi magyarok megjelenjenek Erdély elrablásának az évfordulóján? Hogy lemongolozzanak, hogy a képünkbe vágják, hogy nincs jogunk ehhez a földhöz? De legalább ilyenkor láthatja mindenki, hogy miről is szól nekik az ünneplés, a más városokból idecsődített ünneplő idegenekkel. Miért kell brassói, bukaresti, vagy Prahova megyei románok Sepsiszentgyörgyön ünnepeljenek?! Bármennyire is nem tetszik nekik, Sepsiszentgyörgy még mindig magyar többségű város!


6 megjegyzés:

 1. Itt tart az egyházi és a román nemzet műveltsége !
  De ne felejtsük hogy a földtörvény óta pedig minden UNIO-s ember magyar !
  Ez meg a Fidesz nemzetmeghatározása !

  VálaszTörlés
 2. inkább elhitetem magammal,hogy úgy nézek ki mint egy mongol,sárga a bőröm és ferde a szemem mint sem hogy 1%-ni eséye is legyen annak,hogy úgy nézek ki mint egy román(indiai cigány),,a világ legbátrabb,legigazságosabb és legvallásosabb népének tagjai lehetünk'' az utobbit nem firtatom de az első ketőn röhög a vakbelem legbátrabb és legigazságosabb nép az ohlá,ez olyan mintha a feleségem kiállna és azt mondaná egyszerün,hogy ő még szűz a bátorságukat és igazságosságukat ők már a 2.világháborúban bebizonyitották KECSKEFEJÜ POPA,ti egyszerüen a világ szégyenei vagytok!!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 3. sziasztok
  en laci vagyok,horvatorszagbol,es it is nagyon nehez magyarnek leni
  nem mehetem magyar iskolaba hanem magam tanultam magayrul irni es olvasni
  mar egy ideig arol godolkozotam hogy menyek at magyaroszagra merd iten meguntam hogy lenezenek csak azert merd magyar vagyok
  ha valaki tud adni tanacsot,halas lenek
  koszonom szepen

  VálaszTörlés
 4. Obama és Merkel a liberalizmusukat elvihetik a "sóhivatalba.. Ezeket a kijelentéseket, amelyeket a románok már évek óta hangoztatnak egyikük sem hallja meg.Nincs és nem volt egy ro...t észrevételük ,de a nyugati médiának sem. Hol az igazság...? Egyrészről lehet "ugatni és "kukorékolni az ukrán területi integritásért..,másrészről meg lehet lábbal tiporni és emberellenes büntettet elkövetni. Az integritás pedig egyáltalán nem számít és lelehet sz...i.

  VálaszTörlés
 5. Borzalom milyen messzire elmehettek ezek a bocskorosok --
  --a türelem is véges

  VálaszTörlés