2016. október 25., kedd

MSZP-s szakpolitikus: Diverzáns nácik robbantották ki a az '56-os forradalmat

A CIA által szervezett antiszemita pogrom volt az 1956-os szabadságharc - állítja az orosz állami televízió, ahol az MSZP-s Havas Szófia is volt nácikból álló diverzánsokat vizionált a hatvan évvel ezelőtti események mögé.
Szerinte az 56-os hősök diverzáns nácik...

A szürreális szovjet időutazást a Kettős Mérce blog szúrta ki a Rosszija1 orosz állami tévé heti magazinműsorában, amelyet nem más, mint a a közmédia igazgatóhelyettese és az állami hírügynökség vezetője, Dmitrij Kiszeljov vezetett. Kiszeljov szerint 1956 az első olyan "színes forradalom volt", amelyet a
"nyugati titkosszolgálatok" robbantották ki.
(Színes forradalmaknak a 2003-as grúziai, majd a 2004-es ukrajnai "narancsos forradalom" óta a nyugati segítséggel lezajlott hatalomváltásokat szokták nevezni a posztszovjet régióban.)

A műsorban azt is állították, hogy ezrével engedtek el "nácikat" a börtönökből. Erre erősít rá aztán Havas Szófia, az MSZP Nőtagozatának elelnöke, a párt vezető szocális és egészségpolitikusa, aki szerint a forradalmárok
"házról házra járva gyűjtötték be a zsidókat és a kommunistákat".
Sőt, hozzáteszi azt is, hogy az események mögött a CIA által Magyarországra átdobott,
volt nácikból álló "diverzáns alakulatok" álltak, akik "fasiszta-ellenforradalmi puccsot" akartak előkészíteni.

A mocskolódó műsor miatt kedden bekérették a külügyminisztériumba Oroszország budapesti nagykövetét. A minisztérium tájékoztatása szerint a találkozón a tárca világossá fogja tenni: senkitől sem viselik el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről.

A nagykövet behívatását egyébként az LMP szorgalmazta a nap folyamán.

Alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése