2016. október 27., csütörtök

„Gyere ki, magyar, hogy megöljelek!”

Magyarellenes dühében verte szét egy férfi a Kovászna megyei Horváth & Váncsa Trans fuvarozó cég két kamionját keddre virradóra Brăila megyében.

Az incidenst az egyik kamionsofőr, Ion Eghet mesélte el a sepsiszentgyörgyi WeRadionak.
A két kamion cukorrépával megrakodva indult hétfőn a Neamţ megyei Roman cukorgyárába, este pedig a két sofőr megállt pihenni a Brăila megyei Măxineni településen, Ion Eghet rokonainál. A másik sofőr, Domborai Sándor az előírások szerint a kamionfülkében tért nyugovóra, néhány óra múlva azonban telefonon riasztotta kollégáját és segítséget kért, mivel egy férfi kalapáccsal támadt a kamionjára.
Eghet rokonaival együtt sietett a kamionhoz, ahol egy részeg helybéli férfi olyasmiket kiabált Domborának, hogy „gyere ki, magyar, hogy megöljelek!”.

A rokonok, akik ismerték a randalírozót, lecsillapították a dühöngő részeget, közben Eghet felfedezte, hogy az ő kamionját is megrongálta a férfi: kalapáccsal szétverte a lámpákat, a visszapillantó tükröket, az oldalablakokat és a kamion akkumulátorát.
A két sofőr megpróbálta riasztani a helyi rendőrséget, de nem sikerült, ezért a 112-es sürgősségi számon értek segítséget. A helyszínre érkező rendőrök pedig a helyszíni szemle és a tanúvallomások felvétele után
anélkül távoztak, hogy megkeresték volna az időközben távozott támadót, holott a jelenlévők ismerték és tudták, hol lakik.

Reggel 8 körül egy ügyész is a helyszínre érkezett, ő is felmérte a kárt és fotókat készített a két kamionról.
Eghet kamionja annyira megrongálódott, hogy csak a szükséges javítások után folytathatja útját, jelenleg is Măxineni településen vesztegel.
A Horváth & Váncsa Trans közölte, hogy a szállítmány késése veszteséget okozott a cégnek. A társaság képviselői szerint egyébként az alkalmazásukban levő kamionsofőrök 85 százaléka román nemzetiségű.

Forrás: Főtér.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése