2016. szeptember 15., csütörtök

Oklevéllel díjazták az Avram Iancu sírjánál koszorúzó RMDSZ-eseket

A Minta Ifjúsági Szervezet a néhány éve alapított, negatív díjával „honorálta” az Avram Iancu szobránál koszorúzó RMDSZ-es politikusokat – írja a Székelyföld.ma.

A napokban derült ki, hogy a Hunyad megyei Cebe temetőjében rendezett megemlékezésen, ahol Avram Iancu magyarellenes „hadvezér” sírja is található, megjelentek az RMDSZ képviselői, akik koszorút helyeztek el ott, így tisztelegve a több ezer magyar lemészárlásáért felelős tömeggyilkos „román nemzeti” hős emléke előtt.

A Minta Ifjúsági Szervezet a néhány éve alapított, negatív díjával honorálta Az RMDSZ lépését. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Tőke Ervin, a szervezet országos elnöke kijelentette: „A sajtóból értesültünk az esetről. Számunkra elsősorban szomorú, hogy a Hunyad megyei magyarok ügyeit ilyen képességű emberek igazgatják. Ezek az emberek vagy tudatlanok, vagy a szolgalelkűség e szintjére sikerült lesüllyedniük. Köztudott ugyanis, hogy az Avram Iancuhoz köthető szabadcsapatok több ezer magyar civilt mészároltak le Dél-Erdély falvaiban és városaiban, köztük gyerekeket, nőket és időseket. Itt nem arról van szó, hogy mi egyébként az erdélyi románokkal nem akarnánk békésen együtt élni, együttműködni, hiszen rengeteg közös ügyet kell megoldanunk a jövőben. De Avram Iancu emlékének az ápolása ebbe a közös jövőképbe nem fér bele.”

Ezt követően a sajtótájékoztató helyszínén, a csíkszeredai postahivatal előtt Tőke Ervin postázta a díj odaítélését igazoló oklevelet, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének címezve.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése