2016. augusztus 31., szerda

Magyargyűlölők hangoskodtak egy szovátai rendezvényen

Gyűlölködő, magyarellenes szervezet tartott rendezvényt szombaton egy szovátai kempingtáborban – számol be a Krónika.


A lapot egy olvasó tájékoztatta a történtekről, aki elmondta, épp a Maros megyei üdülővárosban tartózkodott a hétvégén, és szemtanúja volt annak, hogy az esti órákban körülbelül százötven hangoskodó gyűlt össze egy tábortűz körül – többnyire nyugdíjasok, de voltak köztük 30-40 körüliek és gyerekek is –, ahol gusztustalan magyarellenes énekek és versek hangzottak el.
„Bár értesüléseim szerint úgy jelentkeztek be, hogy valamiféle vallásos rendezvényt tartanak, kiderült, korántsem erről van szó, egyértelműen provokatív célú, sovén-nacionalista akció volt – számolt be a látottakról az olvasó. – Szóba álltam egy résztvevővel, akitől megtudtam, legalább tíz-tizenkét megyéből is eljöttek a rendezvényre, interneten szerveződnek, és különböző helyszíneken spontán gyűléseket szerveznek."

Mint mondta, nyomdafestéket nem tűrő rigmusok is elhangzottak, többek közt az, hogy „Ki a magyarokkal az országból!", de olyat is hallott, hogy Vlad Ţepeş ha élne, karóba húzná a magyarokat. Még egy gyereket is odatettek, hogy elszavaljon valamilyen nacionalista verset, és bábuégetést is látott.

Foter.ro


2 megjegyzés:

  1. Nagyon erdekelne mi a neve a szervezetnek es ha mukodtet egy honlapot, annak a nevet is. Nem szeretnenk hozzajarulni az ilyen szervezetek finaszirozasahoz internetes reklamok altal.

    VálaszTörlés