2016. június 8., szerda

Nem száll le a Milla a határon túli magyarokról – Folytatódik az “ultramagyar sírásnap” ekézése

Valami cérna elszakadhatott a Millánál, akik június 4-e kapcsán arról írtak, a Nemzeti Összetartozás Napja “últramagyarok sírásnapja”. A facebook-on nagy felháborodást kiváltó poszt után sem tudtak azonban leállni a szerveződés tagjai, mai bejegyzésük alatt ráadásul szimpatizánsaik is kifejtik, mit gondolnak a határon túli magyarokról. Miközben a Millások hálát adnának, ha kisebbségi magyarként élhetnének, mert még ott is nagyobb szabadság jutna nekik, mint hazánkban, a portálunknak nyilatkozó Hollik István, kereszténydemokrata politikus szerint ahogy nem viccelünk a Holokauszttal, ugyanígy Trianonon sem gúnyolódunk.

Ultramagyar Sírásnap

Botrányt keltő fényképet közölt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért civil közösség facebook-oldalán az Összetartozás Napja alkalmából. A június 4-ei posztban úgy fogalmaztak,
„Ma van az ultramagyarok sírásnapja!!! Trianon, nemnemsoha, hiszekegyhülyeség. VISSZA (KIS)NAGYMAGYARORSZÁGOT!”
A várt hatást természetesen elérte a Bajnai Gordon és Juhász Péter köreihez tartozó Milla, bár az ő szempontjukból feltételezhetően ellenkező előjellel. A kommentelők egy jelentős része ugyanis finomabb vagy durvább formában, de nemtetszését fejezte ki a Milla véleményével kapcsolatban.

Most ti vagytok a nagyon sötét és aljas oldala az országnak

Egy kommentelő úgy fogalmaz „Igen minden Trianonos poszt alatt ott a sok jobbos ökölrázó barom akik nem tanulnak semmit soha semmiből, aztán itt vagytok ti is akik meg szinte Trianon veszteségén kárörvendve a gatyátokba élveztek, Gratulálok.Egy másik kommentelő szerint a baloldal az ilyen vélemények miatt tart ott ahol tart, „nem értik, hogy még azok is, akik rühellik már a Fidesz dolgait, meglátnak egy ilyet mint ez a poszt és hánynak a “haladó magyar baloldaltól”, a “demokratikus oldaltól”. És legközelebb is nyer Viktor, mert mindenki más csak ezek nem.Még a visszafogottabb kommentelők is azt üzenik az oldal szerkesztőinek, „most ti vagytok a nagyon sötét és aljas oldala az országnak”.
mila7
Ma van az ultramagyarok sírásnapja; Forrás: facebook.com

MUHAHA

Bár az éles kritika hatására a Milla végül levette a főfaláról a véleményt, a képek között még most is megtalálható. Miután a felháborodott hangok elhaltak, a Milla ismét előhozakodott a témával, megerősítve, hogy tartja eredeti álláspontját Trianon tragédiájával kapcsolatban. A mai bejegyzésében a Fidelitas közleményét, amelyben az ifjúsági szervezet felszólítja Juhász Péter és a Kétfarkú Kutya Pártot, hogy kérjenek bocsánatot a határon túli magyarságtól. A Milla arról ír, hogy a közleményből „kihagyták Sorost”, ezért
„valaki repülni fog a Fideszjugend (közismert gúnynevén: Fidelitas)sajtóosztályán. Mi csak annyit teszünk hozzá: MUHAHA”
mila9
Fideszjugend; Forrás: facebook.com

Arcátlanul szembeköpték a nemzet identitását

Portálunk a Milla Trianonnal kapcsolatban megfogalmazott véleményéről megkérdeztük Hollik István KDNP-s képviselőt, aki a facebook-on korábban már reagált a civilek véleményére. Hollik István portálunknak elmondta, elképesztően cinikusnak, felháborítónak és tulajdonképpen érthetetlennek tartja a civil szervezet június 4-ei kirohanását. Mint fogalmazott, innentől kezdve hihetetlenné vált, hogy a Millához köthető politikusok  Bajnai Gordontól kezdve Juhász Péterig bezárólag a nemzet fogalma bármit is jelentsen. Hozzátette, aki ilyen arcátlanul szembeköpi egy nemzet identitását, az nem képviselheti a magyar embereket.

Sem a Holokauszttal, sem Trianonnal nem viccelünk

A kereszténydemokrata politikus elmondta, ahogyan a Holokauszttal – mint tette azt annak idején Zuschlag János – nem lehet felelőtlenül, ízléstelenül viccelődni, ugyanúgy elfogadhatatlan, ha valaki Trianon tragédiájából űz gúnyt. Hozzátette, teljesen mindegy, hogy időközben a Milla minden különösebb indoklás nélkül eltávolította a főfaláról a bejegyzést, a szervezetet, és az ahhoz köthető politikusokat továbbra is minősíti, mivel nem határolódtak el attól. Feltételezhető, tette hozzá Hollik István, hogy nincs is különösebb bajuk ezzel a véleménnyel.

Miért borulnak ki a határon túli magyarság említésétől?

A képviselő szerint a kirohanás mögött nemcsak értetlenség, vagy közöny állhat, hanem valamiféle gyűlölet is. Ha azonban a Milla a nemzeti összetartozás napjának ürügyén is a Fideszt akarja kóstolgatni, ráadásul ilyen alpári stílusban, akkor nagyon mellélőttek. Mint portálunknak Hollik kifejtette, a hazai politikai élet felelősséggel tartozik a határon túli magyarságért, és azért is, hogy az országot ért sérelem ne merüljön feledésbe. Ha valakit a nemzet összetartozása, vagy az határon túli magyarság említése kiborít, vagy idegessé tesz, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése