2016. június 29., szerda

Kézdiszentlélek központjából tüntetné el a székely zászlókat a soviniszta Dan Tanasa

Kézdivásárhely után a Perkő alatti Kézdiszentlélekre irányult a nacionalista kirohanásairól hírhedt Dan Tanasă figyelme. A Méltóságért Európában Polgári Egyesület elnöke beadványban kérte, hogy távolítsák el a Szent István-szobor mellé felhúzott két zászlót. 
Amint arról beszámoltunk, Kézdivásárhely önkormányzata pert veszített a brassói táblabíróságon, vagyis Dan Tanasă és az általa alapított Méltóságért Európában Polgári Egyesület megnyerte azt a tárgyalást, amelyet a régi kaszárnya előtt felhúzott székely zászlók eltávolítása érdekében kezdeményezett.
A győzelemittas pereskedő ezután Kézdiszentléleket vette célkeresztjébe, és e-mailben figyelmeztette az önkormányzatot, távolítsák el a falu központjából a lobogókat.

Balogh Tibor polgármester közölte: ha kell, perre mennek Tanasăvel, mivel úgy ítéli meg, egy székely településnek jogában áll, hogy használja a jelképeit. Amennyiben a bíróság kötelezi őket, akkor kénytelenek fejet hajtani a törvény előtt, viszont nem mondanak le a zászló használatáról, tette hozzá.
– Loboghat magánterületen is egy zászló, viszont az már mégsem olyan – vélekedett a nagyközség vezetője.

Bartos Lóránt http://www.hirmondo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése