2016. június 8., szerda

El kell távolítani a székely zászlókat (Kézdivásárhely)


Gábor Áron szobra mellől a volt katonanevelde elé költöztek a zászlók. Innen is menniük kell. Szekeres Attila  felvétele
A brassói táblabíróság május 26-i jogerős ítélete értelmében Bokor Tibornak, Kézdivásárhely régi-új polgármesterének el kell távolítania azt a két székely zászlót, amelyet 2014. július 26-án Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul jelenlétében vontak fel a céhes város egykori katonaneveldéje előtti téren, a Hősök emlékműve mellett.
 
A polgármester perújrafelvételt kért a táblabíróságtól, amit azonban elutasítottak. 2015. október 29-én a megyei törvényszék – Dan Tanasă és az általa alapított és vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület indítványozására – már egyszer alapfokon döntött a zászlóügyben, de Bokor Tibor megfellebbezte a székely zászlók eltávolításáról szóló döntést. A táblabíróság ez év februárjában tárgyalta le a fellebbezést, és elutasította azt. Bokor ezek után a törvényszéki ítélet felülvizsgálatát kérte, amit a taláros testület szintén elutasított. Most, akárcsak a Gábor Áron-szobornál lévő székely zászlók esetében, végre kell hajtania a végleges és visszavonhatatlan ítéletet, el kell távolítania a székely zászlókat. Tegnap este megkeresésünkre Bokor Tibor elmondta: a táblabíróság döntését még nem kapta meg, de már gondolkozik azon, hogy hol fogják harmadszor is felhúzni a székely zászlókat, amire szintén meghívja Semjén Zsoltot. Az elöljáró azt is közölte, hogy ezúttal magán- vagy egyházi területre és nem közterületre vonják fel a zászlókat.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése