2016. május 16., hétfő

Börtön a magyargyűlölő Antena Tv vezetőinek

Az alapító-tulajdonos Dan Voiculescut zsarolásban való bűnrészességért két, Sorin Alexandrescut, az Antena Group igazgatóját az RCS&RDS cég zsarolásáért három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a bukaresti táblabíróság, mindkettő letöltendő, de az ítélet nem jogerős.
Camelia Voiculescu, az Intact sajtótröszt alapítójának lánya kétévnyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott szintén zsarolásban való bűnrészességért. Az Antena Group tévétársaságot 350 ezer lejes pénzbírsággal sújtották. Ugyancsak két év letöltendő börtönt szabtak ki az országos adóhatóság korábbi vezetőjére, Şerban Popra, mert titkos információkkal látta el a bulvártévét; felmentették viszont az Antena 3 és az Intact Publishing jogi személyeket, valamint George Daniel Matiescut, aki az Intact Publishing vezérigazgatója volt. 
 
A szekus ügynökből lett milliárdos vállalkozó és politikus Dan Voiculescu – aki a „demokratikus” román parlament tagja volt nyolc éven át, sőt egyetemi tanárságig vitte –jelenleg a rahovai börtönben tölti tízévnyi szabadságvesztését az élelmiszer-kutató központ illegális privatizációjának ügyében.
 
Az Antena Group tévécsatornái a legalacsonyabb szintű bulvár és a legmanipulatívabb kommunikáció romániai exponensei, emellett pedig állandó és folyamatos magyarellenesség jellemzi műsoraikat, bár ebben nem egyedülállók a médiapiacon.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése