2016. március 11., péntek

Felvidék: Kétnyelvű feliratok helyett inkább a rendőrséghez fordult a CBA


207822Több mint egy évvel az után, hogy elindult a CBA boltjainak kétnyelvűsítését követelő kampányunk, az üzlethálózat továbbra is figyelmen kívül hagyja a magyarok lakta településeken élő vásárlóinak igényét. Ahelyett, hogy a kétnyelvű kommunikáció kidolgozására szánták volna az eltelt időt, energiájukat inkább arra fordították, hogy az akciósorozatokban résztvevő aktivistákat levadásszák.

Az érsekújvári CBA feljelentése alapján, a tegnapi napon a rendőrség kihallgatta a HVIM egyik felvidéki tagját, akit azzal gyanúsítottak, hogy tiltakozó plakátok kiragasztásával forgalomcsökkenést okozott a boltnak és rasszista propagandát folytatott.  A vádakat mozgalmunk elutasítja, hiszen ha van ebben a történetben kirekesztő szereplő, akkor az éppen a CBA.

Továbbra is követeljük, hogy az üzletlánc a rendőrség uszítása helyett inkább a magyar feliratok kihelyezésébe fektesse energiáját! Arrogáns magatartásukkal elérték, hogy a bojkott új lendületet vegyen.
Ezúttal felszólítjuk minden szimpatizánsunkat, hogy vásárlásával ne támogassa a szlovák CBA-t és hívja fel erre ismerősei figyelmét is!

Ne adjuk pénzünket olyan cégnek, mely a minimális tiszteletet sem adja meg nekünk!
(HVIM Felvidék)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése