2016. március 31., csütörtök

Cseresznyés Pál is börtönben ült, nekik is ott a helyük!

Ilyen megjegyzések is elhangzottak az utóbbi tárgyalások során. Sőt már az is bűn, hogy a nemrég elhunyt Pali bácsi tiszteletbeli tagja volt a mozgalomnak. Kísért a múlt. A HVIM-hírszolgálat közleménye Beke István és Szőcs Zoltán ügyéről:
Cseresznyés Pál hősiesen kiállt nemzete mellett, kapott is érte 6 év szenvedést a román börtönök legmélyebb bugyraiban. Az ő esetében egy videofelvételre hivatkoztak, de valójában azért kapta a veréseket, szemébe a csípős paprikát, megaláztatásokat, mert harcolt az őshonos fajtája mellett a lerészegített román soviniszta gyilkosok ellen.

Toroczkai László, a HVIM alapítója átadja a Magyar Ellenállás díjat Cseresznyés Pálnak
István és Zoltán, két jó ember, akik jó és igaz ügyekért, szerveztek, rendeztek, tüntettek, most bent sínylődnek, egyetlen barátjukban bízva a reményben. Ártatlanul, bizonyítékok nélkül, fogságban, egy jogállamban. De gondoljuk, ez senkit sem érdekel. Marad a 30 nap, továbbra is figyelembe vehetik a lehallgatásokat, mindhiába az alkotmánybírósági döntés, elvégre komoly az ügy, nem?

Romániában terroristákat tartanak fogva, miközben híres nagyvárosok tétlenül nézik, ahogy egy metróaluljáróban, repülőtéren robban a bomba, vagy, ha embereket lőnek halomra a nyílt utcán. Igen a demokrata és biztonságos jogállam, Románia, kinek vezetői felhőtlenül boldogok lehetnének, ha nem lennének ezek a rebellis magyarok. Sőt, ha azok sem lennének, akik megfelelnek, még teljesebb lenne a boldogság és már nem lenne semmi probléma, mert ugye tudjuk, hogy minden eddigi és ez utáni probléma okozói a magyarok. Kitartás bajtársak!
 
 
 


1 megjegyzés:

  1. Csúnya egy világ van mindenesetre a tákolmányban , de sajnos tehetetlenek lettünk --így tűrjük el mint a birkák

    VálaszTörlés