2016. február 14., vasárnap

Újabb Trianonnal leckéztetné Magyarországot Bogdan Diaconu

Magyarországnak nem volt elég Trianon leckéje, újabb területvesztéssel kell móresre tanítani – írta vasárnapi közleményében a az Egyesült Románia Párt (PRU) elnöke, Bogdan Diaconu.
A magyarellenes törvénytervezeteiről ismert politikus Vona Gábornak egy román televíziónak adott interjújára reagált. A Jobbik elnöke a Digi24 televíziónak arról beszélt, hogy a székelyföldi magyarságnak meg kellene adni az önrendelkezést, és ha ez alkotmányos úton nem lehetséges, akkor módosítani kell Románia alaptörvényét.
Bogdan Diaconu szerint a magyarországi politikusok „elszemtelenedtek”, Vona Gábornak a román alkotmány módosítására tett javaslata az Románia belügyeibe való beavatkozásnak minősül. „A történelem folyamán Magyarországnak a szomszédos államokkal szembeni területi követeléseit az ország zsugorításával büntették. Vona javaslata annak a jele, hogy Magyarország túl nagynak érzi a területét, ezért zsugorítani kellene egyet rajta” – írta a PRU elnöke.
A képviselő fejtegetése szerint újra meg kellene vizsgálni, mekkora területre jogosult Magyarország, és Budapestet 1918-hoz hasonlóan újra meg kell leckéztetni, ha többet követel, mint amennyire joga van. „Magyarországnak új Trianonra van szüksége, hogy többé ne avatkozzon a szomszédos országok belügyeibe” – fogalmazott Diaconu.

http://www.maszol.ro


12 megjegyzés:

 1. ez csak egy román kulturátlatlan személy felfogása kinek göze sincs a történelemhez

  VálaszTörlés
 2. Mäi Bogdänel ucigasul,din spatele täu de ce sa refugiat,in Transilvania,dupä asa zisa victorie asupra turciilor!Deobicei cine cistigä o bätälie,nu se refugiazä.....Voi mintiti si cind intrebati! Stii cä in cinzeci de ani ati trädat de sase ori aliati vostri....Asta este un record mondial!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez egy magyar oldal, tehát írj magyarul, vagy ne írj!

   Törlés
 3. Hol van („ha van”) az Isten? Miért engedi azt, hogy a magyar nép ennyit szenvedjen? Miért engedte Trianont? Hol vannak a tökös politikusaink? Miért nem tesznek semmit? Rendszerváltás után miért kellet végleg lemondani az esetleges területi követeléseinkről? Miért engedi Európa, hogy egy ilyen aljas féreg (Bogdan Diaconu) fenyegetőzni merjen?
  Egy felmérés szerint nálunk erősödik, ill. nő az ateisták aránya; jelenleg 38%, az elmúlt évekhez képest kb. 4%-al nőtt, ennek a 38%-nak 15%-a egyáltalán nem hisz istenben, ill. tagadja. A hívők aránya: 62%, ebből 23% az, aki minden kétséget kizáróan hisz Isten létezésében.
  Ezeket a gondolatokat azért írtam le, mert a megfogalmazott kérdésekre (és még sok másra) nem, ill. nehezen találunk választ. Ezért nem lehet csodálkozni a nem hívők növekedésének arányán.

  VálaszTörlés
 4. Hol van („ha van”) az Isten? Miért engedi azt, hogy a magyar nép ennyit szenvedjen? Miért engedte Trianont? Hol vannak a tökös politikusaink? Miért nem tesznek semmit? Rendszerváltás után miért kellet végleg lemondani az esetleges területi követeléseinkről? Miért engedi Európa, hogy egy ilyen aljas féreg (Bogdan Diaconu) fenyegetőzni merjen?
  Egy felmérés szerint nálunk erősödik, ill. nő az ateisták aránya; jelenleg 38%, az elmúlt évekhez képest kb. 4%-al nőtt, ennek a 38%-nak 15%-a egyáltalán nem hisz istenben, ill. tagadja. A hívők aránya: 62%, ebből 23% az, aki minden kétséget kizáróan hisz Isten létezésében.
  Ezeket a gondolatokat azért írtam le, mert a megfogalmazott kérdésekre (és még sok másra) nem, ill. nehezen találunk választ. Ezért nem lehet csodálkozni a nem hívők növekedésének arányán.

  VálaszTörlés
 5. Alattomos haszonlesők.Olyan származáselméletet fabrikáltak maguknak, hogy a dákok leszármazottjaik.Annyi közük hozzájuk mint nekünk az ausztráliai őslakosokhoz.A mai Albánia hegyein meg környékén éltek,meg a szerbiai hegyeken keresztül vándoroltak, pásztorkodtak.A korai középkorban kikerültek minden nagyobb háborús ütközetet azért növekedett meg a létszámuk.A Szerbiában maradtakat vlahoknak hívják még ma is.Nyelvük rokon az albán nyelvvel ami ezt igazolja, habár tagadják és nyelvújításokkal próbáltak rengeteg francia meg olasz szavakat nyelvükbe integrálni.Magyarországtól könnyűszerrel elrabolt fejlettebb területeknek városoknak köszönhetik hogy gazdaságilag nem poroszkálnak valahol Moldávia és Albánia szintjén.Nincs semmi jelentős történelmük a korai középkorból.Nagyon kinyílt a csipájuk és minket magyarokat támadnak meg megalázni próbálnak, akiket megraboltak és elvették országunk legszebb részét.Hol van az ő kultúrájuk a magyarhoz?Hol van az ő tudományos hozzájárulásuk a világfejlődéshez a magyarokhoz képest?Nacionalisták, magyargyűlölők mert ők is mindezt tudják.A magyarok az elszenvedői meg a nemkívánatos szemtanúi az ő hazugságaiknak.

  VálaszTörlés
 6. Ez az állat Diaconut az őrültek házába kellene tenni.

  VálaszTörlés
 7. Ha ez igaz, ès ezt akarják akkor lehet èlni a jogainkal ès mèg talàn vissza is kapjuk Erdèlyt , mivel.:
  A trianoni békeszerződés a 19. cikkely alapján jelenti ki, hogy “a közgyűlés időnként felhívhatja a Szövetség tagjait az alkalmazhatatlanná vált szerződéseknek és olyan nemzetközi állapotoknak újabb megvizsgálására, amelyeknek fennmaradása a világbékét veszélyeztetné”.

  VálaszTörlés
 8. Ateista ember is lehet hazafias, és Trianont ugyanúgy nem fogadja el, mert egészségesen irredenta. A hazafiasság és a tiszta erkölcs Isten-hit nélkül is etikusan működhet. Nem érdemes tehát bárkit rosszul megítélni ateizmusa miatt. Épp a hívőknek kelljen magyarázni, hogy:-Ne ítélj, mert te is megítéltethetsz! (?) Gondoljátok át honfitársaim, nemzettársaim! Üdvözlettel: "Djuri"!

  VálaszTörlés
 9. that bogdan is a very primitive person ,who do not know the history of vlans who are gipsy tribes and goat guards only..Go to KOLOZSVÁR and in museum are displayed the Tartaria statues -Tatárlaki korongok,and scrolls written in old Szeklér-Hungarian ,Székely-Magyar runic writings which are aroud 8500 yers old .In Carpat-an basin the Hungarian-Székely-Csángó language is spoken over 24000 years,or see a Bosnian pyramids where is again a same runic writing over 34000 year old.roman in latain laungage is romani and means only gypsi-cigány tziganeur-tzigane-ciganin..

  VálaszTörlés
 10. "Djuri"@: Szerintem(!) Nem(!) vitatja SENKI az Általad leírtakat... Ha "mégis", AZ(!) nem gondolkodik MAGYARUL... :( :( :(

  VálaszTörlés
 11. Már leckéztetnek .A saját Magyar országi vezetőink. Mégpedig indián tenyésztéssel .

  VálaszTörlés