2016. február 24., szerda

Törvénytervezet a székely himnusz és a székely zászló sportrendezvényeken való betiltására

58 honatya írta alá azt a törvénytervezetet, amely betiltaná a székely himnuszt és a székely zászló kitűzését a sportrendezvényeken – adja hírül a news.ro.

A PSD, a PNL és az UNPR honatyái által kedden benyújtott tervezet szerint valamennyi Tv-műsor kezdete előtt, illetve az iskolákban a tanítás előtt minden reggel kötelezően elénekelnék, vagy lejátszanák Románia nemzeti himnuszát.

Az eset előzménye a Sepsi SIC–Kolozsvári U női kosárlabda mérkőzésen történtek, amikor a mérkőzés előtt a román himnusz lejátszása után a szentgyörgyi szurkolók elénekelték a székely himnuszt. A hazai játékosok megadták a tiszteletet, miközben a kolozsváriak soraikat bontva folytatták bemelegítésüket. Válaszul magatartásukra, a sepiszentgyörgyi szurkolók szidalmazták a vendégeket. A kolozsváriak bosnyák edzője, illetve a Ziar de Cluj napilap az eseményből országos botrányt kreált.

erdely.ma 1 megjegyzés:

  1. Észre sem kell venni azt hogy hogyan viselkednek a tudatlanok / a betolakodók. Magabiztosnak kell lenni és megmutatni azt hogy ki van Otthon.

    VálaszTörlés