2016. február 28., vasárnap

Sosem találnák ki, hogy Markó Béla szerint ki a felelős az erdélyi magyarság mostani helyzetéért

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Szövetségi Képviselők Tanácsa marosvásárhelyi ülésén beszélt arról, hogy felerősödött a magyarellenesség Romániában.

Markó Béla, RMDSZ, SZKT, Szijjártó Péter, erdélyi magyarok, magyarság,
Vajon ki rejtőzik az arc mögött? A válaszért görgessen lejjebb! — Forrás: pixabay
A témában felszólalt Markó Béla is, a szövetség volt elnöke, aki bejelentette: megtalálta a felelőst az erdélyi magyarság drámai helyzetéért.

Az erdélyi magyarság érdekeit a közigazgatás minden szintjén és területén 26 éve képviselő szervezet örökös szenátora, egykori elnöke, a román kormány egykori miniszterelnök-helyettese szerint ez a személy nem más mint — és most tessenek megfogózni!:

Szijjártó Péter, Magyarország kormányának külgazdasági és külügyminisztere.
Szijjártót egy január végi kijelentése leplezte le — bukaresti látogatásán a magyar külügyér azt találta nyilatkozni, hogy: Román-magyar sikertörténetek kellenek ahhoz, hogy a vitás kérdésekre, így a kisebbségi kérdésre is választ tudjanak találni. Markó szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy „Magyarországon nem ismerik föl, hogy most kell lépni és nem holnap vagy holnapután", ez pedig „fokozza a nehéz helyzetet”. Arról, hogy az RMDSZ Bukarestben szocializálódott politikusai mikor és merre lépnek, végre nem önnön érdekükben, hanem az erdélyi magyarságért, Markó úr sajnos egy árva szót sem ejtett. 

vhegy.com


3 megjegyzés:

  1. Gyanítom,hogy ez a Markó olasz hadifogjoknak a sarja,és semmi köze nincs a magyarsághoz.Ez csak ártani tud nem segíteni.

    VálaszTörlés
  2. Hát kedves Markó! Vagy elgurult a gyógyszere, vagy csak a sok kollaboráció és dörgölődzés mára poszttraumatikus stresszként agyra húzódott.

    VálaszTörlés
  3. MARKÓ EGY VÉRBELI MAGYAR ELLENES ZSIDÓ! MAGYARORSZÁG UTÁN ERDÉLYT IS ŐK KAPARINTOTTÁK KÉZBE A VÁLTOZÁSOK UTÁN ÉS AZÓTA IS TÖNKRETESZNEK MINDEN FÜGGETLENEDÉSI KEZDEMÉNYEZÉST !ÁTOKKÉNT ÜL A MAGYARSÁGON A FAJTÁJA !

    VálaszTörlés