2016. február 13., szombat

Kassai Lajos lovasíjász szerint a mozik bojkottálják a róla szóló filmet

„Kaszás Gézát azzal vádolják, hogy giccses és pátoszos filmet készített rólam. Pedig nem csinálhatott mást, hiszen ilyen az életem” – mondja a csütörtöki Heti Válasznak adott nagyinterjújában Kassai Lajos, a lovasíjász sport kifejlesztője.
Kassai Lajos lovasíjász szerint a mozik bojkottálják a róla szóló filmet
 Amint a kormány kihirdette, hogy a Saul fiát a középiskolások ingyen nézhetik meg a mozikban, a jobbikos Dúró Dóra azzal kontrázott, hogy ő A Lovasíjászt nézetné meg a fiatalokkal. Hogyan érinti ez a szembeállítás?

– A premier után az Index oldalán a következő két főcím volt olvasható: „Nézze meg a Saul fia nyitójelenetét!”, illetve „A Lovasíjásztól ments meg Urunk minket!” A hitvány provokációt csak a filmről szóló kritika silánysága múlta felül, de azt lehetett tudni, hogy ezzel lavinát indítanak el. A Lovasíjász megtekintése nemhogy nem kötelező, hanem a magyar mozik többsége elzárkózott a vetítésétől. Jelenleg úgy terjed a film, mint a nyolcvanas években a kommunizmussal való szembenállás, stencilezett szórólapokon. Ha nem engedik a vetítését az egyik városban, akkor a kíváncsiskodók másik városba utaznak, hogy láthassák.

http://valasz.hu


13 megjegyzés:

 1. Én bizony megakarom nézni .....hol vetítik most ...Egerben mikor lesz????.....

  VálaszTörlés
 2. Lovas íjászat, igazán magyar film. Nem értem,hogy lehet a Saul fiával párhuzamot vonni. Szégyen.....

  VálaszTörlés
 3. Ha a lovasíjászt egy cionista vezér pátyolgatná, mindehol vetítenék !

  VálaszTörlés
 4. Ez a film a magyar öntudat eszméjét sugallja - többek közt. A jelenlegi politikai és gazdasági berendezkedés, a mai magyar társadalom Európa részeként épp az ellenkezőjéről szól. Engedelmes, jó rabszolgákra van szükségük, nem értelmes, igazságáért kiállni, akár harcolni is tudó nemzeti érzelmű emberekre. Az 1989-es gengszterváltás óta elárasztják a tömegek számára könnyen elérhető médiforrásokat amerikai szeméttel - ami láttán a nézőknek CSAK az tűnik föl, hogy sok a reklám. Ám a reklám az elenyeszően kicsi rossz: ami a reklámok között látható, na az durván veszélyes! Az sokkal, masszivabb agymosás, mint amilyet '89 előtt kaptunk. Teljesen kiszámítható reakció a hatalom részéről, hogy válogatott eszközzel próbálja visszaszorítani a film sugallta gondolatok térhódítását.

  VálaszTörlés
 5. A premier után az Index oldalán a következő két főcím volt olvasható: „Nézze meg a Saul fia nyitójelenetét!”, illetve „A Lovasíjásztól ments meg Urunk minket!”
  Meg tudom érteni őket! ...hiszen a saját nevükben beszélnek, "mert, övék a hatalom!..és a dicsőséget is szeretnék" ..viszont, félnek A "Lovasíjásztól"..mint, konkurenciától. Semmi ellentmondást nem látok. ...ha, a saját mozitermünkben vetíthetnénk, akkor mi is kitilthatnánk a "saul faját"

  VálaszTörlés
 6. Igen ezt filmet KELL látnia minden magyarnak. A felnőtteknek azért, hogy magyarnemzetre-nevelést tanuljanak, közben gönyörködjenek azokban a gyerekekben, akik már jó úton vannak. A gyerekeknek pedig azért, hogy tudják meg a jó utat, úgy saját, belső értékük felé. Balog Barna.

  VálaszTörlés
 7. Mindenki azt néz meg, amit akar, feltéve, ha az nem kötelező. A Lovasíjászt nagyon sokan várták és ahol lehet meg is nézik.

  VálaszTörlés
 8. A színvallás megtörtént de az Embereknek nem szabhatják meg mi az érték , azt mindenki maga dönti el ha kötelező s ha " tiltott".

  VálaszTörlés
 9. Tegnap este megnéztük Cegléden. Ezt a filmet kár ragozni. Mindenkinek meg kell nézni. Ilyen egyszerű! mert a film és mondanivalója nagyszerű!

  VálaszTörlés
 10. Kassai Lajos nagyot alkotott. Minden magyarnak látni kell ezt a filmet. A rossz lelkiismeretűek meg féljenek!

  VálaszTörlés
 11. A filmet a Cinema City hálózat is vetíti, ami jelenleg az ország legnagyobb mozihálózata 7 budapesti, és 13 más nagyvárosi mozival. Egyáltalán nincs "elnyomva".

  VálaszTörlés
 12. A dolog rosszul is elsülhet. Rászállhatnak és kicsinálhatják Lajost. Régi jó szokás szerint.:-(

  VálaszTörlés