2016. február 2., kedd

A Kovászna megyei képviselők szerint a megyei rendőrfönök felháborítóan viselkedik.

 Nem jelent meg  Ion Popa rendőrparancsnok Kovászna Megye Tanácsa pénteki soros ülésére, ahová korábban meghívták a parancsnokot, hogy válaszoljon néhány aggályos kérdésre.
Felháborító Ion Popa rendőrfőkapitánynak a Kovászna Megyei Tanács tagjai által felvetett kérdésekkel szembeni viszonyulása – tartják a megyei önkormányzat tagjai.

Kulcsár-Terza József a kézdivásárhelyi terrorváddal kapcsolatban szegezett kérdéseket a rendőrfönöknek, Cziprián-Kovács Loránd liberális tanácstag a rendőrök magatartását tartotta aggályosnak. Ion Popa rendőrparancsnok jelezte, nem tud elmenni, de válaszlevelet küldött amelyben szűkszavúan közölte a kéviselőkkel, hogy a Területi Közrendészeti Hatóság négy nappal korábban tartott ülésén „tisztázták a felmerült kérdéseket”. A liberális tanácsost tájékoztatta, hogy a beadványát "megoldották", erről meg értesítették a panaszost.

A képviselők reagáltak a a rendőrparancsnok levelére. Kulcsár-Terza József furcsállja, hogy a rendőrség nem tud semit a december elsején eltűnt zászlóról, sem a kézdivásárhelyi "terror ügyről". Úgy látja, a közrendészeti hatóság ülésein rendszeresen elhárítják a nemzetiségi kérdéseket.
A következő ülésre ismét meghívják Ion Popát.

Hunhír.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése