2016. január 13., szerda

Utcára székelyek!

Tisztelt Honfitársaim!

Romániában a magyarok iránti ellenszenv szítása sajnos még mindig az állam meghatározó belpolitikai törekvése maradt, ezért történhetett meg, hogy a román nemzeti ünnep küszöbén, az ilyenkor szükséges bizonyítékok hiánya ellenére is őrizetbe vették és Bukarestbe hurcolták Beke István Attilát. Ezért fordulhatott elő, hogy az év utolsó előtti napján, azonos eljárás során és szintén alaptalanul ezt cselekedték az ugyancsak kézdivásárhelyi illetőségű Szőcs Zoltánnal is. És ezért eshetett meg, hogy fittyet hányva a hazai és nemzetközi jogban lefektetett szabályokra, valamint az alkotmányban rögzített állampolgári jogokra, azóta is fogva tartják őket. 


Nem kétséges, hogy mindez a hírhedt Securitate nyomába lépő, annak szerepét, valamint emberállományát átvevő, és az országot a háttérből mai napig irányító román titkosszolgálatok által kitervelt, előkészített, valamint végrehajtott, magyarellenes hadművelet része volt, mely ezúttal a székelység autonómia küzdelmét hivatott ellehetetleníteni. A fiatalemberek meghurcolásával ugyanis nem csak közösségünk egészét szeretnék megfélemlíteni, hanem a párizsi merényletek miatt megbolydult Európai Unió lakósságát is ellenünk akarják hangolni. Sátáni tervük megakadályozásának pedig csak egyetlen módja van. Az igazság melletti békés, de konok kiállás, úgy, ahogy ezt Kézdivásárhely polgárai már több mint egy hónapja teszik.

Ne hagyjuk őket magukra nemes küzdelmükben, vonuljunk utcára Székelyföld szerte, hiszen ez nem csak alkotmányos jogunk, hanem gyermekeink, unokáink iránti kötelességünk is, mert az ő sorsuk most körvonalazódik, így nem mindegy, hogy milyenné formáljuk azt!
Éppen ezért, 2016. január 15- én, pénteken 16 órára Sepsiszentgyörgy megújult központjában felállított szabadtéri színpad mellé várunk mindenkit, aki népe iránt felelősséget érez és vállal. Hangsúlyozottan számítunk a fiatalok tömeges jelenlétére is, mert a segítségük és hozzájárulásuk nélkül semmire sem jutunk, hiszen ők a jövő letéteményesei.

A Magyar Megmaradásért Mozgalom nevében,
Bedő Zoltán


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése