2016. január 28., csütörtök

Újabb tüntetés Sepsiszentgyörgyön az elhurcolt hazafiakért


Újabb tüntetés zajlik pénteken 16 órakor Sepsiszentgyörgyön a főtéren – tudatja Bedő Zoltán A Magyar Megmaradásért Mozgalom nevében küldött tegnapi közleményben.
A két letartóztatott  kézdivásárhelyi fiatal ügye rég nem nem csupán a fogvatartásúkról szól túlmutat önmagán. Csupán egy olyan folyamat egy stációja melyik a magyarság felszámolását Romániában célozta meg. Eszközeiben ugyan az mint ezelőtt harminc vagy kilencven éve: visszaállamosítás lásd a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot, korlátozzák az anyanyelv használatát, üldözik jelképeinket. Ráadásul, mivel a magyarellenes intézkedések nem váltanak ki általános felháborodást köreinkben, bevetik a médiát is mint románokat manipuláló és uszító eszközt ellenünk.
Honfitársaim, székelyek!
Mindezek tudatában legalább két kérdést tegyünk fel magunknak:
- Megakarunk-e maradni magyarként az őseink vérével megszentelt szülőföldön?
- Emberhez méltó életet akarunk-e itt élni?
Mert, ha igen, akkor utcára kell, vonulnunk mindaddig, amíg véget nem vetnek a magyarellenes eljárásoknak, intézkedéseknek és megnyilvánulásoknak. Amíg a minket megillető jogokat a szükséges biztosítékokkal együtt bele nem foglalják az ország alkotmányába. A Beke István és Szőcs Zoltán elleni eljárás ugyanakkor már rég túlmutat önmagán, következésképpen székely – magyar közösségünkért, gyermekeink jövőjéért cselekszünk, ha értük tüntetünk.
Éppen ezért, mindazokat, akik felelősséget éreznek és vállalnak közös sorsunkért, 2016. január 29-n pénteken 16 órára Sepsiszentgyörgy központjába várjuk. - írja Bedő 

http://szek-helyek.ro/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése