2016. január 30., szombat

Dan tanasa-ügy: Tegyük fel az első kérdéseket

Azt már tudjuk, hogy a dan tanase által irányított Európai Méltóságért Polgári Egyesület (Asociatia Civica pentru Demnitate in Europa) - szorosan együttműködve a közszféra intézményeivel, mint pl. megyei prefektúrák, kisebbség jogvédelmi hivatal (hoppá!!!), stb. - sorozatban indítja és nyeri a pereket gyakorlatilag bármilyen magyar érdekeltségű kérdéskörben. Tábla, felírat, zászló, jelkép, kiírás, pályázat, semmi nem kerüli el a figyelmüket (szándékos a többes szám) és az esetek 99%-ban nyert ügyük van.


Nos, négy kérdés merül föl itt rögtön:
1. Honnan szereznek naprakész információt gyakorlatilag mindenről? (nincs az a szemétkosárba eldobott fecni amire nem reagálnának gyakorlatilag rögtön)
2. Honnan szerzik azt a rengeteg pénzt, amivel a logisztikai költségeiket fedezik: információáromoltatás, kiszállások (pl. arra a több tíz bírósági helyszínre), ügyvédi költségek (ez nem lehet olcsó, ha azt vesszük, hogy a legjobbak képviselik őket), egyéb bírósági illetékek, stb.
3. Hogyan "sikerült" az örök kormányosoknak (értsd: Markó, Kelemen, Borbély, Frunda, stb.) egy olyan jogszabályi környezetet ki-kislépésezniük, hogy az gyakorlatilag 100% ellenünk használják föl? (lásd például a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal alkalmazási követelményeinek bírósági megsemmisítése. Nehogy már egy 85%-ban magyarok lakta helységben a közszolgának magyarul is kellene tudnia, nem?)
4. Hogy az ördögben nem csurran-csöppen pár bani abból a rengeteg millióból amivel az ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZET évente rendelkezik arra, hogy azoknak a szerencsétlen helyi magyar korifeusoknak NORMÁLIS jogi támogatást nyújtsanak és ne egyfolytában csak azt olvassuk a sajtóban ahogy ez a nyamvatt kurafi lassan kiűz Erdélyből mindent, ami magyar?


Forrás: https://www.facebook.com/ErdelyiMagyarokMagyarul/?fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése