2016. január 15., péntek

Celldömölkön meggyalázták a város központjában kitűzött székely zászlót

Celldömölkön a székely lobogót hetekkel ezelőtt kettéhasították, majd a cafatait faághoz és az országzászló-talapzathoz csomózták ismeretlen tettesek. A város posztkommunista vezetősége és a magukat nemzetinek mondó szervezetei, pártja hetek óta nem cserélik ki, hagyják megalázott, kettéhasított állapotában, gúnyból az emlékmű melletti fa ágához csomózott székely zászlót. A nemzeti szempontból hajdan szebb napokat látott Celldömölkön néhány évvel ezelőtt a rovásírásos helységnévtáblát is meggyalázták helybeli magyargyűlölők.


Nem kell Székelyföldre menni ahhoz, hogy például egy ottani magyar településen kitűzött székely zászlót a megszálló románok meggyalázzanak, hatalmi szóval eltávolítsanak vagy az ősi székely települések neveit magyarul is föltüntető helységnévtáblákat bemocskolják. Nem kell Székelyföldre menni, mert ugyanezt, talán még durvább kivitelezésben az „anyaországban” megteszik a posztkommunisták, haszonélvező ivadékaik. Celldömölkön legalább hetekkel ezelőtt a fentebb említettek közül valaki vagy valakik kettéhasították a település éjjel-nappal forgalmas központjában álló emlékműre 2013 tavaszán kitűzött székely zászlót. A hosszában kettéhasított zászló alsó csücskeit az aljaemberek az emlékmű melletti fa ágára, illetve a turulmadár talpa alatti kardhoz kötözték, csomózták.

Hetek teltek el a celldömölki zászlógyalázás óta, de az ottani polgármesteri hivatal, önkormányzat, vagy ne adj' Isten az időnként önmagukat olyan szívesen mutogató „nemzeti” szervezetek, magánszemélyek, pártaktivisták nem látták helyesnek a meggyalázott székely zászló kicserélését, kijavítását. Forgalmas csomópontban, mindenki szeme láttára a meggyalázott székely zászló hetek óta kettéhasítva, a gúnyolódás szándékával, meg azért, nehogy azt higgyék, hogy csupán a szél szakította el, a két alsó csücskén megcsomózva éktelenkedik.

Amikor Magyarországon 2012 végén és 2013 elején az anyaországban a megszállt Székelyföld autonómiaküzdelmével azonosulva egyre több településen az önkormányzatok épületére kitűzték a székely zászlót, a celldömölki városvezetés az akkor még működő helyi Jobbik kérése ellenére ezt a gesztust egyre csak halogatta. Megunva a városvezetés tenni nem akarását 2013 februárjában Kirner Zoltán celldömölki római katolikus plébános fogott egy székely zászlót, és kitűzte azt a kommunista időkben a Járási Tanács épületéül szolgált, hajdani bencés kolostor egyik jól látható pontjára. A celldömölki városvezetés hosszas vívódás után 2013. április 12-én végül is a piros-fehér-zöld zászló mellé a székely zászlót is kitűzte. A meggyalázott székely zászlót Celldömölk testvérvárosa, a székelyföldi Erdőszentgyörgy elöljárói hozták a kemenesaljai településre.

Hering József – Kuruc.info

1 megjegyzés:

  1. Még vannak komcsi ivadékok - és Gy.Feri hülye követők - így nincs mit várni a magyar társadalomtól sem -Bezzeg amikor éheztek a háború után mind egy szálig Erdélybe jöttek élelemért -- mint a cigány kapott és feledett a Pannon magyar

    VálaszTörlés