2016. január 21., csütörtök

A román hírszerzés leendő feje szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra

Eduard Hellviget javasolta Klaus Johannis román elnök a hírszerzés élére. A jelölt személyes blogján nem rég azt írta: Magyarország veszélyt jelent az EU-ra, mert egy olyan trójai faló szerepét vállalta fel, amely egyre inkább Moszkva befolyása alá kerül. Szerinte így Romániára hárul a főszerep, hogy megvédje a demokratikus értékeket a régióban.
 Nincs jó véleménnyel a Magyarország által folytatott külpolitikáról Eduard Hellvig, akit Klaus Johannis elnök a román hírszerzés élére jelölt, de kinevezéséről még a parlamentnek is szavaznia kell.


Hellvig, aki EP-képviselő és a PNL alelnöke is, a blogján nemrégiben azt írta: Magyarország veszélyt jelent az európai biztonságpolitikai berendezkedésre, mert egy olyan trójai faló szerepét kezdi betölteni, amely mindinkább Moszkva befolyása alá kerül. Hellvig szerint az Orbán-rezsim ellenségesen lép fel a liberális demokrácia értékeivel szemben, és ennek köszönhetően Románia és az EU is precedens nélküli helyzettel néz szembe. A politikus szerint a magyar-orosz partnerség az egyre üresebbé váló román-magyar partnerség mellett az EU és a NATO érdekeit is veszélyezteti. Hellvig azt írja: „a mérgező orosz-magyar harapófogóba került Romániára hárul a főszerep a demokratikus értékek és a szövetséges érdekek védelmében a régióban.

http://mandiner.hu


2 megjegyzés:

  1. Nos Edvard a sok jóslat mellett a tied is eltér - maradj csak a xeggnyalásnál , hiszen szükséged van rá mivel szép bocskor neved van

    VálaszTörlés
  2. egy újabb hülye a színtéren

    VálaszTörlés