2015. december 9., szerda

"El a kezekkel a nagyapám és sorstársai által állított székelykapuról!"

Magyarandrásfalván román zászlót tűztek az RMDSZ-es vezetésű önkormányzathoz tartozó épület székelykapujára. Az eset sok jóérzésű magyar embert felháborított, van aki levelet is írt Simó Dezső Szabolcs polgármesternek.

A zászló kitűzéséról beszámoltunk, alább Fazakas András levele olvasható, aki az ittHON.ma-ról értesült a nagyapja és falubeliei által készített székelykapu megcsúfolásáról. 

Polgármester Úr! 

Felháborodva értesültem a sajtóból arról az aljas cselekedetről, hogy néhai nagyapám, Fazakas János és a falubeliek által állított magyarandrásfalvi székelykapun piros-sárga-kék zászló díszeleg. Kérem Önt, amennyiben székelynek tartja magát, azonnal vetesse le. Megfelelési kényszerből Önök lettek az elsők, akik ennyire behódoltak az elnyomó hatalomnak? 

A hivatalos magyarázatra nem vagyok kíváncsi (miszerint az iskola felújítása miatt valahova ki kellett tenni a román zászlót*, ami ellen nagyapám, az andrásfalviak, a Gagy mentén élők, de úgy gondolom az Ön nagyapja is testével, vérével HARCOLT). 

Önnek ehhez képest minimális áldozatot kell tennie, székely településvezetőként, ki kell állnia népéért, el kell távolítania egy zászlót, ez sem vérrel, sem faggyal, sem megaláztatással nem jár. 

Szegény hőseink, halottaink a sírjukban forognak, hogy ez a gyalázat megtörténhetett.

Kérem, a leghamarabb intézkedjen, ne várja meg, hogy a népharag oldja meg a kérdést. 
El a kezekkel a nagyapám és sorstársai által állított székelykapuról!

Gondolja végig, milyen érzés lenne, ha egy reggelen arra ébredne, hogy tegyük fel autója, háza trikolórban pompázna. 

Üdvözlettel:
Fazakas Attila


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése