2015. november 4., szerda

Ne feledjük! Aki halálra ítélte a 18 éves pesti srácot novemberben is luxusnyugdíjas

November 4-e alkalmából nem csak emlékszik, cselekszik is Novák Előd a Jobbik országgyűlési képviselője, alelnöke – több mint tíz év elteltével ismét – feljelentést tett az V. kerületi Rendőrkapitányságnál a Btk. 335. §-ába ütköző önkényuralmi jelkép használata miatt, ami a magyar szabadságról elnevezett téren folytatólagosan megvalósul.
Novák mai közleményében emlékeztetett:
A sírokat nem is rejtő propaganda-emlékművön még mindig a „DICSŐSÉG A FELSZABADÍTÓ SZOVJET HŐSÖKNEK” felirat szerepel. Majd hozzátette:
„..annak a szovjet birodalmi hadseregnek a dicsőségére, mely elfoglalta és fél évszázadig megszállva tartotta hazánkat, katonái tízezerszámra megerőszakolták asszonyainkat, leányainkat, több százezer honfitársunkat elhurcolták málenkij robotra – nagy részük a Szovjetunió lágereiben pusztult el embertelen körülmények között –, és amikor 1956-ban az általuk diktált, elviselhetetlen rendszer ellen népünk fellázadt, szabadságharcunkat is kegyetlen módon tiporták el 59 évvel ezelőtt.”
A jobbikos képviselő szerint az eddigi kormányok ennek a megszállási emlékműnek a főváros szívében hagyásával megadták a végső kegyelemdöfést az egész rendszerváltásnak, melynek alapja éppen az volt, hogy kimondtuk: a ’45 óta szovjet felszabadítás néven emlegetett esemény valójában megszállás volt. A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy november 4-e alkalmából tisztázza a párton belüli antikommunista nézeteltéréseket legalább a Szabadság téri kommunista önkényuralmi propaganda-emlékmű ügyében. Ugyanis miután a Jobbik elnökségének egyhangú döntése alapján az áthelyezés igényével megkereste a párt Tarlós Istvánt, a főpolgármester támogatólag a kormányhoz fordult, mely azonban nem hajlandó lépni, még ha a jobbikos közlemény szerint a magyar–orosz hadisíregyezmény lehetőséget is biztosítana az emlékmű áthelyezésére.
Novák ezenfelül emlékeztet arra is, hogy az elmúlt 25 év, különösen a Fidesz–KDNP-kormányok szégyene az is, hogy "még mindig nem történt meg az állambiztonsági múlt, így többek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből kitiltása, valamint a
kommunista luxusnyugdíjak megvonása.” Félmegoldásnak is kevés látszatintézkedésnek nevezete a jobbikos képviselő, hogy „a kommunista kitüntetések után járó néhány ezer forintos nyugdíjpótlékok megvonását (és az is csak az érintettek tizedénél), miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György juttatása egy forinttal sem csökkent.” Novák szerint akiké pedig csökkent, mint azt Biszku Béla és Nyers Rezső esetében is láthattuk, csak minimális mértékben, így még mindig többszázezres luxusnyugdíjat kapnak havonta, hiszen a Jobbik erre vonatkozó törvényjavaslatát a fideszes többség nem engedi napirendre.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése